Neka vaša kosa ostane lijepa i zdrava tokom ljeta


Baš kao koža, ni kosa ne voli visoke temperature, vlagu, sunce i sol. Srećom, popis stvari na koje valja pripaziti nije dug i vrijedi baš svake ljetne sezone, a donosimo ga u nastavku.

Uređaje za stiliziranje pospremite do jeseni

Sušila za kosu, pegle i figara najteže se odreći. No, mjeseci slobode od stiliziranja pomoći će vam u borbi protiv ispucanih vlasi, beživotnosti i isušenosti. Uživajte u sušenju kose na zraku, oblikujte je uz pomoć krpica ili je podignite u opuštenu punđu.

Izbjegnite često šamponiranje

Kad kosu ispirete od morske vode, birajte šampon što prirodnijeg sastava, bez parabena, bojila i isušujućih sastojaka. Po povratku s godišnjeg odmora nastojte se vratiti uobičajenom tempu tjednog pranja kose.

Koristite ulja za dubinsku njegu

Ljeto je idealno doba da u rutinu ubacite uljni pakung za kosu. Jednom tjedno nanesite omiljeno ulje, a na kosi ga ostavite što duže možete. Za rast odaberite čičkovo ulje, dok će vas u njezi cijele dužine kose oduševiti kombinacija ulja kokosa i ricinusa.
Zaštitite kosu od sunca i soli

U bogatstvu uljne njege možete uživati svaki dan, a kosi pružiti prijeko potrebnu zaštitu od sunca. Jedinstveni SunHair zaštitni sprej temelji se na hranjivim uljima argana i makadamije te sadrži UVA i UVB filtere. Novitet iz Olivala stvara njegujuću barijeru koja vlasi štiti od isušivanja, ujedno pružajući potpunu zaštitu od štetnih zraka.
journal.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain