Oprah: „Vaš posao niste vi. On je samo ono što radite na putu prema onome što ćete postati.“


U svom strastvenom govoru na kalifornijskom Sveučilištu Oprah je studentima podijelila životne savjete poput važnosti zdravog doručka, plaćanja računa, glasanja, recikliranja, pospremanja kreveta, postavljanja visokih ciljeva, traženja pomoći i iskazivanja zahvale, prenosi CNBC.

Osim što je okupljenima dala zdravorazumske svakodnevne savjete, Oprah se dotaknula i teme zaposlenja i potrage za savršenim poslom. Naglasila je kako je na prvim poslovima potrebno puno raditi i truditi se, bez obzira na prvotne neglamurozne uvjete zaposlenja.

„Vaš vas posao neće uvijek ispunjavati. Bit će dana kada će vam biti dosadno i kada nećete htjeti otići na posao. Bez obzira na to, pojavite se“, savjetovala je.

Ne rade svi odmah ono što žele
Potreba za poslom koji osobno ispunjava zajednička je karakteristika pripadnika millenialsa i Z generacije. „Svi oni traže posao sa svrhom u društveno odgovornim tvrtkama“, ističe Cathy Engelbert, CEO Deloittea. Radi se o tvrtki koja ima gotovo 62 posto zaposlenika pripadnika millennial generacije, pa Engelbert o ovoj temi govori iz vlastitog poslovnog iskustva.

Takav stav millenialsa pretpostavlja brz i jednostavan poslovni uspjeh koji nije uvijek realno za očekivati. Usprkos ovom trendu, Oprah naglašava kako nitko ne trebao biti obeshrabren ako radi posao koji nije savršen za njega.„Vaš posao niste vi. On predstavlja samo ono što radite na putu prema onome što ćete postati.“

Ova lekcija pruža utjehu svima koji osjećaju kolektivni kulturni pritisak da rade na poslu koji ispunjava sve njihove želje. Istina je da rijetki odmah pronalaze svoj posao iz snova.

Lekcija postoji u svemu
Svima onima koji rade poslove na kojima nisu u potpunosti zadovoljni, Oprah savjetuje da uče, izvuku najbolje što mogu iz toga i pokažu neporeciv talent.

„U svakom lošem iskustvu tražite lekciju, jer one uvijek postoje. Najvažnija lekcija koju ja mogu podijeliti je ta da postanete toliko vješti, svjesni i potpuno fantastični u tome što radite da vaš talent nitko neće moći odbaciti“, poručila je.
womeninadria.com

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain