Otkrijte 5 najčešćih seksualnih fantazija i zašto ih imamo!


Svatko ima neku seksualnu fantaziju koja je, najčešće, naša strogo čuvana tajna.

Ne želimo ju dijeliti s drugima jer smatramo da je neobična i strahujemo da ćemo radi toga biti osuđivani.

Ovo su najčešće seksualne fantazije i potpuno normalno ih je imati:

Grupni seks
Ova popularna fantazija uključuje sve od „trojca“ do orgija s više ljudi, bez obzira na spol. Iako volite partnera i osjećate bliskost s njim, monogamija za neke može biti poprilično dosadna.

Ljudima nije privlačna seksualna rutina, a maštanje o grupnom seksu signalizira da je naš seksualni život postao predvidljiv.

Grubi seks
Ne možete odoljeti vrućim scenama iz „50 nijansi sive“? Niste jedini. Milijuni ljudi maštaju o grubljem seksu koji uključuje S&M (sadizam i mazohizam) ili BDSM (ropstvo, disciplina, dominacija/pokoravanje, sadizam, mazohizam).

BDSM je popularna seksualna fantazija jer mijenja naše stanje svijesti. Pokorne osobe bježe od samosvijesti, dok dominantne pojačavaju fokus. U oba slučaja, te psihološke promjene ometaju našu svijest i dopuštaju nam da se bolje opustimo i više uživamo u iskustvu.

Seks u troje i seks na otvorenom
Želja za seksom u troje je jednako popularna kao i želja za grupnim seksom. Iza ove fantazije se krije trenutna monotonija u spavaćoj sobi. Seks na novim mjestima ili s novom osobom, uzbuđuje nas na još neviđeni način.

Seks na plaži, analni seks, uvođenje hrane u seksualni čin su još neki od primjera koji ukazuju na novitete i uzbuđenje. Ako je ovo vaša seksualna fantazija, vjerojatno tražite odmor od rutinskog seksa ili pokušavate pobjeći od nečega.

Strastveni, romantični seks
Ova fantazija obično uključuje večeru uz svijeće, intimnost duše i tijela i partnera koji žudi za vama. Svijest o tome da smo nečija požuda i osjećaj povezanosti, temeljna su ljudska potreba. Time potvrđujemo svoju društvenu pripadnost i podižemo samopouzdanje.

Istospolni seks
Fantazije koje uključuju seks s osobom istog spola, za neke može biti vrlo iznenađujuća i zbunjujuća. Stručnjaci smatraju da maštanje o seksu s osobom istog spola znači da vam u životu nedostaje noviteta i uzbuđenja. Također smatraju da ovu vrstu seksa smatramo „zabranjenom“, te nas stoga još više uzbuđuje.
centarzdravlja.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain