Ova dva tonika za lice vaša koža će obožavati


Tonici predstavljaju dobrodošao korak u njezi kože tijekom cijele godine – ljeti kad osvježavaju lice, a zimi kad sprječavaju isušivanje kože. Bazu tonika čini biljni hidrolat, cvjetna vodica koja se dobiva destilacijom biljnog materijala i ostaje nakon odjeljivanja eteričnih ulja, a služi za toniziranje, njegu i hidrataciju kože. Za što bolji efekt, nakon nanošenja prirodnog tonika na lice, na još vlažno lice odmah nanesite hidratantnu kremu ili uljnu mješavinu, što će omogućiti intenzivniji osjećaj hidratacije.

Kao hidrolati univerzalne primjene ističu se lavandin i ružin hidrolat, ali ako ste u prilici birati, odaberite hidrolat prema svom tipu kože - tako se masnoj koži preporučuje hidrolat čajevca, hidrolat kamilice namijenjen je osjetljivoj koži, a hidrolat smilja odgovarat će zreloj koži.

Tonik od lavande

Svestrana lavanda često se koristi u kozmetici, gdje djeluje regenerativno i umirujuće na kožu. Ovaj je tonik prikladan za sve tipove kože, idealan je kao sprej za osvježavanje lica tijekom ljetnih vrućina, a pomaže i kod opekotina nakon sunčanja.

Za izradu tonika potrebno vam je:
- 2 g biljnog glicerola
- 10 g gela aloe vere 10:1
- 88 g hidrolata lavande

Priprema tonika
Izvažite sve sastojke. U čistu bočicu (100 ml sa sprejalicom) dodajte glicerol, aloe veru 10:1 i hidrolat lavanda pa sve dobro promućkajte.

Tonik od smilja

Smilje ili immortelle dobro je poznata mediteranska biljka, cijenjena zbog svojeg regenerirajućeg djelovanja i anti age efekta. Koristi se u njezi dehidrirane, umorne i zrele kože, ublažava bore i revitalizira kožu, a također pridonosi smanjenju ožiljaka, staračkih pjega i hiperpigmentacije.

Za izradu tonika potrebno vam je:
- 2 g biljnog glicerola
- 10 g gela aloe vere 10:1
- 88 g hidrolata smilja

Priprema tonika
Izvažite sve sastojke. U čistu bočicu (100 ml sa sprejalicom) dodajte glicerol, aloe veru 10:1 i hidrolat smilja pa sve dobro promućkajte.
naturala.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain