Ovaj čaj čudesan je za mršavljenje


Nova istraživanja su pokazala da uz zeleni čaj, i crni čaj pomaže u poboljšanju zdravlja crijeva i mršavljenju

Crni čaj jedan je od najpopularnijih na svijetu, no kada su u pitanju zdravstvene blagodati puno češće se pričalo o zelenom čaju, za koji su već brojna istraživanja pokazala kako pomaže u gubitku kilograma, kao i da ima brojna druga pozitivna svojstva.

No, novo istraživanje pokazalo je kako crni čaj ne bi trebalo zanemarivati,jer je jednako efikasan kao pomoć u mršavljenju kao i zeleni čaj - samo na drugačiji način.

Istraživanje provedeno na Sveučilište u Kaliforniji, Los Angeles pod vodstvom znanstvenice Susanne Henning objavljeno je u European Journal of Nutrition.

I zeleni i crni čaj sadrže polifenole, antioksidanse koji štite stanične strukture - poput DNA i stanične membrane - od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima.

Polifenoli iz zelenog čaja dovoljno su maleni kako bise se apsorbirali u krvotok i tjelesna tkiva, a studije su pokazale kako oni mogu promijeniti metabolizam energije jetre na takav način da potiče gubitak viška masnih naslaga.

S druge strane molekule crnog čaja su prevelike da bi se tako apsorbirale. Umjesto toga one ostaju u crijevima gdje potiču razvoj "prijateljskih" bakterija i stvaraju metabolite koji pomažu kontrolirati energetski metabolizam jetre.

Također je utvrđeno da crni čaj ima više razine bakterija pod nazivom Pseudobutyrivibrio, što utječe na različit učinak zelenog i crnog čaja (iako su oboje prebiotici) na metabolizam energije.

Zbog ovoga oni vjeruju kako njihovi rezultati potvrđuju da je crni čaj jednako koristan za zdravlje i mršavljenje kao i široko popularni zeleni čaj.

Znači... najbolja bi bila kombinaciju ovih dvaju čajeva? Onda znate koji će vam najpopularniji ledeni čajevi biti ovog ljeta!
zena.rtl.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain