Prilikom njege kože ovaj proizvod ne biste smjeli preskakati

Svima nam je poznato da je čišćenje lica jedna od najboljih i najbitnijih stvari koju možemo napraviti za lijepu kožu.

Izuzetno je bitno na koji način i s kojim preparatima čistite i njegujete lice jer ćete posljedice loše obavljenog posla trpjeti dugoročno.

Ne bi bilo loše da najprije obavite testiranje tipa kože koje se u većini ljekarni može obaviti besplatno kako biste znali koje uopće linije proizvoda trebate uzimati u obzir.  Međutim, koji god tip kože imali, ne bi smjeli preskakati niti jedan korak pri čišćenju i hidrataciji lica. Iako mnoge osobe s masnom kožom izbjegavaju koristiti kremu, to će masnu kožu učiniti još masnijom jer će lučiti više sebuma kako bi zaštitila površinski sloj kože.Kada je hidratacija u pitanju, tonik također igra vrlo bitnu ulogu. On, osim hidratacije, služi kao posljednji korak u čišćenju koji odstranjuje one najmanje nečistoće koje gel za umivanje i micelarna vodica nisu uspjeli maknuti.

Jedan od najboljih prirodnih tonika je ružina vodica koju možete pronaći u različitim varijantama, od one u spreju do one koju doma kuhate sami. Latice crvenih ruža bogate su antioksidansima koji hidriraju kožu i sprječavaju nastajanje bora.

Ipak, za koju god varijantu tonika se odlučite, nećete pogriješiti jer svaki radi jednako dobar posao. No, ako vam je praktičnost presudna, odaberite tonik u spreju jer ćete ga, osim u njezi kože lica, moći koristiti kao sredstvo za osvježavanje šminke tijekom dana koje ima puno više pogodnosti za kožu od fiksatora koji sadrži velike količine alkohola koji isušuje kožu.
index.hr

@zdravlje_i_ljepotain