Prirodan način za stopala i pete nežni poput svile


Ako dugo stojite, hodate bosi ili potpuno zaboravljate da u okviru nege tela posvetite pažnju i stopalima, pete će se veoma lako isuštiti i ispucati.

To nije nimalo privlačno, naročito sada u sezoni sandala i papuča, ali srećom, postoji lak, prirodan način da rešite ovaj problem!

Piling za stopala
Pilinzi su savršeno rešenje za ovaj problem, a njime ćete se rešiti prvog sloja suve kože. Piling pripremite na sledeći način - pomešajte šoljicu soka od brusnice i skoro punu čašu kristal šećera. Laganim kružnim pokretima masirajte pete i stopala, pa isperite mlakom vodom.

Nakon što ste završili sa pillingom, iskoristite jedan od ovih saveta:

1. Pre nanošenja bilo čega na stopala, operite ih pomoću sapuna. Laganim kružnim pokretima umasirajte ulje susama, obujte pamučne čarape namenjene boljem upijanju hranljivih sastojaka u kožu i ostavite preko noći.

2. U lavor s toplom vodom iscedite sok od pola limuna i natapajte stopala desetak minuta. Koristite kamen za pete i kako biste uklonili zadebljalu kožu.

3. Kokosovo ulje jedan je od obaveznih proizvoda koje koristimo za baršunasto meku kožu. Nanesite na pete kružnim pokretima i isto kao i sa susamovim uljem, obujte pamučne čarape s posebnom namenom. Ujutro kamenom za pete istrljajte zadebljalu kožu, isperite mlakom vodom i osušite tapkajući peškirom.

4. Pre spavanja svake večeri na stopala nanesite bogatu hidratantnu kremu. Stvorite naviku nanošenja kreme i na ruke - tako ćete osigurati mekanu kožu za vreme bilo kojeg godišnjeg doba.
stil.kurir.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain