Što se događa vašem tijelu ako svakoga dana pojedete četiri badema?

Zvuči prejednostavno da bismo mogli osjetiti neku razliku, zar ne? Ali, ima je, ima je. Kosa će ti se proljepšati, lice zategnuti... Otkrij svih 8 dobrobiti

Bademi su prepuni vitamina i drugih elemenata koji našem tijelu daju potrebnu količinu hranjivih tvari te nas čine zdravima. Prirodni, neslani bademi ukusne su i hranjive grickalice prepune raznih zdravstvenih blagodati. Samo nekoliko njih dnevno može nam pomoći u poboljšanu zdravlja srca, odnosno sprječavanju bolesti srca. Također pomaže u borbi protiv bolesti poput dijabetesa i Alzheimerove bolesti.

Ako svaki dan jedeš bademe, s njima unosiš i ključne hranjive tvari – poznato je da su bogati vitaminom E, kalcijem, magnezijem i kalijem. Također su značajan izvor bjelančevina i vlakna te sadrže vrlo malo šećera. Bademi su i bogat izvor nezasićenih masnoća te ne sadrže kolesterol ili sol. Od svih orašastih plodova sadrže najveću količinu riboflavina (vitamin B2) te niacina (vitamin B3).

Pogledaj što će se dogoditi tvom tijelu ako ćeš jesti četiri badema svaki dan…

1. Smanjuje razinu kolesterola
Bademi su poznati kao najučinkovitiji kad je riječ o smanjenju lošeg kolesterola. Ako ti je razina kolesterola već visoka, pokušaj povećati unos badema na 20-30 komada dnevno.

2. Zdrava kosa
Bademi sadrže nekoliko vitamina potrebnih za poboljšanje rasta kose te općenito jačaju kosu. Poznato je da magnezij i cink stimuliraju rast kose, a vitamin B daje kosi sjaj i dugovječnost.

3. Sprječava bolesti srca
Bademi su bogati antioksidansima, monozasićenim mastima, magnezijem i bakrom – za koje se zna da su dobri za zdravlje srca i krvnih žila. Jedenje badema s „kožom“ pomaže u sprječavanju ishemijskog srčanog udara ili drugih srčanih stanja. To je jedna od najznačajnijih zdravstvenih benefita svakodnevne konzumacije badema.

4. Sprječava nastanak bora
Bademi sadrže mangan koji pomaže pri proizvodnji kolagena – bjelančevine odgovorne za tonus kože. Sadrži i vitamin E, antioksidans koji pomaže u borbi protiv znakova starenja.

5. Popravlja crijevnu floru
Ljuskica badema sadrži probiotike potrebne za rast i razmnožavanje dobrih crijevnih bakterija. Ako postoji neravnoteža, mogu se pojaviti simptomi poput bolova u trbuhu, lošeg zadaha i probavnih smetnji. Stoga se preporučuje svakodnevno jesti bademe.

6. Mršavljenje
Konzumacija badema će te potaknuti da jedeš manje ugljikohidrata tijekom dana. Pomaže pri normalizaciji metabolizma te također doprinosi gubitku težine. Također sadrži vlakna koja nam daju osjećaj sitosti. Ovo je jedna od top zdravstvenih prednosti badema za naše tijelo.

7. Poboljšava moždanu aktivnost
Budući da bademi sadrže vitamin E, to pomaže u poboljšanju pamćenja (ako se redovito konzumiraju). Ovi orašasti plodovi također usporavaju starenje mozga.

8. Smanjuju rizik od raka debelog crijeva
Svakodnevna konzumacija badema drastično smanjuje pojavu lezija koje vode do raka debelog crijeva. Dakle, redovita konzumacija badema smanjuje rizik od karcinoma debelog crijeva.

9. Pomaže u borbi protiv žučnih kamenaca
Bademi su povezani sa smanjenjem pojave žučnih kamenaca. Naime, to je zato jer bademi smanjuju razinu lošeg kolesterola te zbog dobrog djelovanja antioksidansa.
miss7.24sata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain