Uklonite perut na sasvim prirodan način


Više od 50% svetske populacije pati od peruta. Perut se može pojaviti u bilo kom dobu; međutim, najverovatnije je da će to biti između 20 i 30 godine. Ovo stanje dovodi do suvog temena, gubitka kose i ima negativan efekat na samopouzdanje. Zbog toga smo mi pronašli najefikasnije, prirodne načine da se jednom zauvek rešite ovog problema. Pogledajte kako.
1. Ulje čajevca
Čak i samo 5% čajevca u vašem šamponu može značajno da popravi stanje vašeg temena. Kada je perut u pitanju, ulje čajevca može biti pravi spas jer pruža trenutne efekte zahvaljujući antibakterijskim i antgljivičnim svojstvima.

Kako da ga koristite:
- Prvi način je da jednostavno dodate 8-10 kapljica ulja čajevca u 200 ml šampona. Operite kosu kao i obično, ali ostavite šampon na glavi malo duže kako bi koža upila sva korisna svojstva. Dobro isperite.
- Drugi način je da ga koristite sa uljem koje koristite za negu - preporučujemo bademovo ili kokosovo ulje. Tri četvrtine običnog ulja zahteva oko 15 kapi ulja čajevca. Stavite mešavinu na kosu, ostavite preko noći pa ujutru operite.

2. Jabukovo sirće
Antigljivična svojstva nefiltriranog i organskog jabukovog ulja pomažu kod svraba i suve kože koja dovodi do pojave peruti. Kiselina iz sirćeta menja pH temena, što otežava gljivicama da rastu.

Kako da ga koristite:
- Pomešajte jabukovo sirće sa vodom u jednakim razmerama.
- Nakon što ste oprali kosu, stavite mešavinu na nju dok je još mokra.
- Dobro izmasirajte teme i ostavite 15 minuta pre nego što je isperete.
3. Kokosovo ulje
Kokosovo ulje je univerzalni lek za sve probleme sa kosom. Ono ima antigljivična svojstva koja pomažu i lečenju peruti. Ono takođe sadrži laurinsku, kaprilnu i dekansku kiselinu koje neguju oštećenu kosu.

Kako da ga koristite:
- Zagrejte veću količinu kokosovog ulja (za celu dužinu kose) u posudi.
- Utrljavajte ulje u teme i kosu 5 minuta.
- Ostavite preko noći.
- Ujutru, operite kosu običnim šamponom.

4. Sirov med
Med ima mnogo korisnih svojstava kada se koristi u sirovom stanju. On je prirodni hidratant, što znači da održava vlažnost kose i sprečava isušivanje. On hrani kosu i vitaminima A, B, C, D, E i B-kompleksom. Bogat je i mineralima kalcijumom, magnezijumom, kalijumom itd. On je veoma efikasan protiv peruti i seboreje.

Kako da ga koristite:
- Pokvasite kosu.
- Rastvorite med (90% meda i 10% vode).
- Utrljavajte ga u teme 3-5 minuta i ostavite nekoliko sati.
- Isperite vodom.

5. Soda bikarbona
Dokazano je da soda bikarbona deluje protiv 40 dermatofita, 18 kvasaca i 12 infekcija izazvanih plesnima na različitim delovima tela. Ona je odlično sredstvo za piling i efikasno uklanja mrtve ćelije sa kože glave. Kako je po prirodi alkalna, ona pomaže u održavanju pH temena.

Kako da je koristite:
- Dodajte kvalitetnu sodu u šampon i koristite ga kao i obično.
- Kombinujte sodu i jabukovo sirće. Mešavinu nanesite na teme pa isperite.
- Napravite mešavinu od sode i ulja ruže, nanesite na teme, ostavite 2-3 minuta i isperite hladnom vodom.
- Nikada ne stavljajte sodu direktno, već samo indirektno na kožu.

6. Ekstrakt lišća nima
Nim, poznat i kao Azadirachta indica, smatra se za ultimativno antibakterijsko, antigljivično i prirodno sredstvo za pročišćavanje stotinama godina u Indiji. Njegov ekstrakt je moćan toliko da uklanja sve vrste patogena i dermatofita sa ljudskog tela.

Kako da ga koristite:
- Prokuvajte malo lišća nima u vodi nekoliko minuta.
- Operite kosu ekstraktom nežno masirajući teme prstima.
- Ne koristite koncentrovani ekstrakt jer možete iritirati teme.

7. Limun
Limun je najpoznatiji, najčešći i najpristupačniji lek za perut. On balansira pH temena i leči svrab. Limun pomaže i u uklanjanju viška masnoće sa temena što smanjuje širenje kvasaca koji izazivaju perut.

Kako da ga koristite:
- Nanesite sok od limuna na teme.
- Ostavite ga 35-40 minuta.
- Isperite vodom.
- Možete koristiti i kombinaciju limun-med il limun-voda.
fokuzz.com

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain