Za užitak bez granica - Tantrički seks


O tantričkom seksu sigurno ste čuli: pop pevač Sting otkrio je u jednom intervjuu da sa svojom suprugom vodi ljubav isključivo na takav način, polako, satima, uz vrhunski užitak.

Praktikovanje tantra joge, svete seksualnosti, datira od pre nekoliko hiljada godina, a cilj je dostizanje istinske ljubavi, duboke i strasne povezanosti kroz pretvaranje velikog čulnog zadovoljstva (seksualne energije) u više oblike svesti.

Usporeni tempo tantričkog ljubavnog akta i seksualni odnos kakav upražnjava većina današnjih parova čiji je intimni život postao rutina, mogli bi se porediti kao gozba i obrok u restoranu brze hrane. U oba slučaja zadovoljavate glad, ali gozba pruža daleko veći užitak i slast.Tantra omogućava da se polako istražuje senzualnost tela i uma: možda izbegavanje vrhunca zvuči čudno, no, pomoću ove joga tehnike može se ostvariti mnogo dugotrajnija i jača ekstaza od običnog orgazma. Zvuči zanimljivo, zar ne? Nema nikakvog razloga da bar ne pokušate.

Odvoj9te vremena
Dogovorite se sa svojim partnerom za obaveznu tantričku seansu, odredite vreme koje oboma odgovara i odvojte za seks najmanje dva sata. Naravno, u početku ćete upražnjavati najjednostavnije poze, a ako vam se dopadne, s vremenom ćete poželeti da uživate u sve složenijim tantra asanama. Potrudite se da napravite atmosferu, upalite sveće i mirišljave štapiće, prigušite svetlo, pustite tihu laganu muziku.

Kako počinje seansa
Počnite obučeni, okrenuti jedno ka drugom, gledajući se u oči, a potom desetak minuta sinhronizujte disanje: zajedno udištie i istovremeno izdišite vazduh, nakon toga “razmenjujte” disanje (udahnite kad partner izdahne vazduh i obrnuto). Ponovite ovo, ali bez odeće.

Mnogi početnici su vežbu s gledanjem u oči i disanjem smatrali čudnom… Dok je nisu probali.

Opustite telo
Stanite blago povijenih kolena, udaljeni tridesetak centimetara, i dalje se gledajući u oči. Počnite da tresete telo, glavu, ramena, noge, ruke. Nećete verovati kakvu će vam ustreptalost i životnost doneti ovo petominutno oslobađanje od napetosti.

Masaža
Neka vaš partner legne na stomak, a vi ga stimulišite raznim čulnim senzacijama.

Nežno ga dodirujte prstima, cvećem, ledom, toplim voskom, laganom maramom… Počnite na na zonama koje nisu izrazito erogene – leđa, glava, ruke, noge, stopala, a zatim polako budite njegovu seksualnu energiju dodirujući mu vrat, unutrašnju stranu butina i gentalije.

Nakon što se okrene na leđa, ponovo krenite od neerogenih zona, potom nastavite s dodirivanjem grudi, bradavica, butina i genitalija.

Jab-jum
Ovo je tradicionalna tantrička poza koja omogućava savršeno intimno povezivanje partnera. Muškarac je u turskom sedu, a žena mu sedi u krilu, s nogama obavijenim oko njegovog struka. Duboko se zagledajte jedno drugom u oči i sinhronizujte disanje. Potom, neka vam se usne stope u lagani poljubac.

Budite potpuno svesni trenutka, utonite u osećanje bliskosti i povezanosti. U ovoj pozi možete započeti seksualni odnos (možete i leći, ili zauzeti neku drugu pozu). Penetracija je spora, neka to budu lagani trzaji, i dalje se gledajte u oči svesni energije i emocija koje vam preplavljuju telo.
luftika.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain