Četiri najveće zablude o celulitu...

Više vode, manje celulita
- Vjerovanje kako mnogo tekućine smanjuje nakupine celulita nema nikakvo uporište. Pijete li dovoljno vode, ona će svakako pomoći da vaša koža ljepše izgleda, jer voda potiče izlučivanje toksina iz tijela, no ne i onih koji su zaduženi za nastanak celulita. No, pijete li previše vode i ona može dovesti do nastanka "narančine kore".

Vježbanje uklanja celulit
- Čak i žene u formi mogu imati celulit. Istina je da što manje masnog tkiva imate, to će se i manje celulita ‘loviti’. Ali, u svakom slučaju preporučamo da redovito vježbate jer ćete tako smanjiti masnoće u tijelu do zdrave razine i lijepo zategnuti mišiće.

Prehranom protiv celulita
- Jesti dobro, odnosno zdravo je preporučljivo, ali pojedina hrana neće spriječiti ili ukloniti celulit. S druge strane ‘junk food’ odnosno nezdrava hrana najviše utječe na njegovu pojavu. Koristite li proizvode za uklanjanje celulita budite svjesni da oni sami ne mogu uništiti ‘narančinu koru’. Redovito tretiranje, prehranu, ciljani kozmetički proizvode i masaže recept su za uspijeh.

Celulit se javlja samo kod žena
-Znanstveno je dokazano da i muškarci mogu imati celulit. Primjerice, nedavno istraživanje u SAD-u pokazalo je da je oko 6000 Amerikanaca prošle godine potražilo pomoć protiv celulita u kozmetičkim salonima. Pojavu celulita kod muškaraca stručnjaci objašnjavaju nižom razinom androgenih hormona. Istodobno, kod nekih muškaraca javljaju se i udubljenja u koži.
cosmopoolitan.com

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain