Čokoladno mlijeko idealno poslije vježbanja

Nakon napornog vježbanja, možda se osjećate razdražljivima i umornima. Tada je važno da svoje tijelo „obnovite“ proteinima i ugljikohidratima kako biste nadomjestili izgubljene hranjive tvari i pomogli svom tijelu u oporavku. Sjajno je što bi učinkoviti snack nakon treninga mogao biti baš jedan od vaših omiljenih poslastica djetinjstva: čokoladno mlijeko.

Čokoladno mlijeko sadrži ugljikohidrate, proteine i masti, kao i vodu i elektrolite. Svi su oni potrebni za oporavak organizma nakon vježbanja, pokazalo je istraživanje objavljeno u European Journal of Clinical Nutrition. Istraživanje je obuhvatilo 12 studija od kojih su u 11 došli do podataka o performansama i markerima oporavka. U studijama su istraživali kako čokoladno mlijeko utječe na oporavak u usporedbi s drugim sportskim napitcima.

Zaključeno je da čokoladno mlijeko daje slične ili vrhunske rezultate u usporedbi s drugim napitcima za oporavak organizma. Međutim, znanstvenici su istaknuli da je potrebno provesti više pokusa s većim veličinama uzorka kako bi se donio zaključak. Bez obzira na to, čokoladno mlijeko je izvrstan napitak za oporavak: osigurava zdrave ugljikohidrate i bjelančevine, održava vaše tijelo i mišiće zdravima, bogato je magnezijem, vitaminima i mineralima, a naravno, još je k tome i ukusan.

Stručnjaci tvrde da je čokoladno mlijeko savršena kombinacija proteina (iz mlijeka) i jednostavnog šećera/ugljikohidrata (čokolada). Za vrijeme treninga razrađujete aminokiseline koje su dijelovi proteina. Da biste napunili baterije, trebate proteine. Zato je čokoladno mlijeko favorit među sportašima. Popijte u to ime!
fashion.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain