Dijeta 16:8, novi je trend mršavljenja


Polako, ali sigurno...

Post - ne zvuči baš optimistično, ali, u stvari, samo je teško odbaciti omiljenu hranu. Svi želimo dijete koje daju vidljive i brze rezultate, međutim nutricionisti su otkrili novu dijetu koja možda neće dati brze rezulatate, ali će vam na zdrav način omogućiti da se oslobodite viška kilograma.

16: 8 - dijeta zapravo znači da morate postiti 16 sati dnevno. Preostalih osam sati možete jesti sve što želite, ali u malim porcijama. I ne bojte se broja 16. Ako uzmemo u obzir da obično 7-8 sati spavamo, 8 sati bez hrane mogu se bezbedno preživeti.

Na primer, uzimajte hranu u intervalu od 10 do 16 sati. Preostalih 8 sati samo pijte: vodu, kafu i čaj bez šećera. Prema studiji američkih naučnika objavljenoj u časopisu Nutrition and Healthy Aging "umerena" dijeta vam omogućava da polako ali sigurno izgubite težinu, zbog mehanizma ketoze - fiziološki, prirodan proces kada telo koristi masnoće tj. ketogena tela kao izvor energije u stanjima gladovanja.  Plus - ova dijeta reguliše pritisak i metabolizam.
grazia.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain