DIY piling čarape za nežna i glatka stopala

Leto je sezona sandala, platformi i espadrila...

Sa početkom toplog vremena, došlo je vreme da patike zamenimo ovim otvorenijim modelima obuće i više pažnje obratimo našim stopalima. Često se koža stopala tokom zime zaboravi, a zbog nedovoljno nege može izgledati vrlo ružno. Na svu sreću postoji niz različitih prirodnih načina na koje možete rešiti ovaj problem, a posebno zadebljanja na petama koje su mnogima noćna mora.

Pored različitih kupki i preparata za negu i održavanje kože stopala, pronašli smo jedan vrlo jednostavan i efektan način koji će vam pomoći da ovog leta imate najlepša stopala gde goda da se pojavite. Reč je o piling čarapama koje čine čuda. Kako ih napraviti?

Pripremite:
- 4l tople vode
- 1 šolju epsom soli
- 10-15 tableta aspirina
- sok jednog limuna
- par pamučnih čarapa
- kesa ili folija

Prvo pripremite stopala tako što ćete ih potopiti u lavor sa toplom vodom i epsom soli. Držite ih pola sata.

Tablete aspirina stavite u činiju i dodajte im limunov sok. Mešajte dok ne dobijete gustu pastu koju ćete nanesti na suva stopala. Zatim ih obavijte folijom ili kesom i preko obujte čarape. nosite ih minimum 4-6 sati ili preko noći, a onda stopala operite sapunom. Nanesite hidratantnu kremu i ponovo obujte čarape (držite ih preko noći).

Možda ovaj tretman neće odmah delovati, u zavnisnosti od zadebljanja koja imate na stopalima, ali budite uporni i ponavljajte ga. Koža sa stopala će se u potpunosti oljuštiti, što garantuje savršeno nežna i glatka stopala!
zenskimagazin.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain