Jednostavne, efikasne, besplatne... Vježbe na otvorenom koje morate isprobati u ljetnim mjesecima


Od plaćanja članarine teretani ne možete pobjeći, a pregršt je i sportskih dodataka kojima je teško odoljeti, pa redovito vježbanje ponekad može postati prilično skupo.

Tijekom toplijih mjeseci to možete izbjeći i vježbati na otvorenom, a to vas neće stajati ništa. Potrebno je samo slijediti nekoliko pametnih trikova, prelistati vježbe omiljenih trenera kako biste dobili inspiraciju i eventualno koristiti neku besplatnu aplikaciju za pametne telefone.

Ovo su neke aktivnosti na otvorenom koji će vas oznojiti, ali i natjerati da istražite vlastitu okolinu.

1. Planinarenje

Možda ne živite okruženi planinama, ali slično iskustvo pružit će vam istraživanje parka koji se nalazi na neravnom terenu.

2. HIIT trening

Ako se ne želite dugo znojiti na suncu, HIIT trening, odnosno trening visokog intenziteta je pravi odabir. Ne treba vam nikakva oprema jer postoji puno vježbi u kojim koristite isključivo težinu vlastitog tijela. Ono što trebate je motivirajuća glazba i ravan teren.

3. Trčanje u intervalima

Ono što mnogi prakticiraju na traci za trčanje, vi možete iskušati na otvorenom i postići jednaki rezultat. Krenite s kraćim intervalima trčanja u parku ili susjedstvu, pa polako povećavajte dužinu puta i brzinu.

4. Plivanje

Plivanje je iznimno zdravo za cijelo tijelo. Ljetne mjesece iskoristite za taj sport plivajući u moru, jezeru ili bazenu.

5. Vježbe na stepenicama

Neki ljudi u teretani koriste stepenice, a njih ćete vrlo vjerojatno pronaći u svom okruženju i jednako ih koristiti, ali besplatno. Napravit ćete dobar trening za noge, stražnjicu i jezgru mišića te se dobro oznojiti.

6. Joga

Prostirka i ravan teren su dovoljni za jogu na otvorenom. Naoružajte se glazbom za opuštanje i pretvorite možda čak svoj vrt u pravu oazu za relaksaciju.

7. Trčanje po plaži

Ako se tijekom ljetovanja zateknete u blizini pješčane plaže, iskoristite je za trčanje. Prije dobro istegnite tijelo, a potom odaberite omiljeni način: sprint, brzo hodanje ili trčanje umjerenog intenziteta.

8. Bicikliranje

Bicikl možete unajmiti, posuditi ili investirati u rabljeni. Pronađite zanimljiv teren i okušajte se u vožnji. Možete se zabavljati satima i bolje upoznati svoju okolinu.

9. Preskakanje užeta

Preskakanje užeta budi nostalgiju za djetinjstvom, ali je i odlična kardio vježba. Jednostavno zgrabite uže za preskakanje, zavežite tenisice i zabavite se.
index.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain