Kako da organizujete produktivan tjedan


Kroz navike uspješnih dama naučimo puno toga o razvoju vještina koje nam mogu pomoći da maksimalno iskoristimo svaki dan i da se odvažno nosimo sa svime što nam nosi svakodnevnica. Kako biste svojim privatnim i poslovnim obvezama dali dodatan #boost, važno je ostati motiviran, fokusiran, iznova učiti i znati odrediti prioritete. Upravo su ti ciljevi popratni efekt ovih par svakodnevnih zajedničkih navika uspješnih dama koje smo pobrojali u nastavku.

POSTAVITE SI 3 ZADATKA KOJA TREBATE IZVRŠITI KROZ TJEDAN
U svoj planer upišite top tri zadatka koja trebate ispuniti kroz radni tjedan i top tri zadatka iz privatnog života. To će vam pomoći da se fokusirate na najvažnije obveze i budete u stalnoj kontroli svega što vas čeka kroz naredni period.

ISPLANIRAJTE TJEDNI MENI
Jednom kada se upoznate sa savršenošću ove navike, pitat ćete se zašto ju ranije niste dodali u vašu svakodnevnicu. Svaku nedjelju rezervirajte pola sata za osmišljavanje jela, pisanje popisa za kupovinu potrebnih namirnica. Zatim, u ponedjeljak narežite svo povrće koje ćete pripremati kroz tjedan kako biste si ostale dane olakšali pripremu jela. U proces možete uključiti cijelu obitelj i bez imalo stesa nakon posla pripremati jela za svoje najmilije.

JEDAN DAN REZERVIRAJTE ZA KUĆNE POSLOVE I KUPOVINU NAMIRNICA
Ukoliko u svoj planer npr. utorak rezervirate za pospremanje djela kuće, srijedu za peglanje, a četvrtak za kupovinu namirnica i čišćenje, svoje ne baš pretjerano zabavne obveze ćete raspodijeliti kroz par dana, sebi olakšati izvršenje istih i što je najvažnije, nijedna od ovih stavki neće biti na vašoj listi vikend aktivnosti. A to znači potpuno opuštanje i punjenje baterija za vikend.

VIKEND REZERVIRAJTE ZA ODMOR I DETOKS OD TEHNOLOGIJE
Nahranite svoje tijelo i um kroz zabavne aktivnosti s najmilijima, čitanje, filmske maratone i šetnje prirodom. Na neko vrijeme zaboravite na društvene mreže, emailove, novine, TV. Inspirirajte se samo pozitivnim pričama i emotivnim trenutcima s dragim ljudima.

PAR SATI REZERVIRAJTE SAMO ZA SEBE
Bez obzira je li riječ o razvijanju nove vještine, beauty tretmanima, opuštenoj kupci ili odlasku na konferenciju, svaki tjedan pazite da dio slobodnih sati iskoristite za vaš osobni rast.
modamo.info

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain