Kako da zadržite preplanulost

Svako od nas, prije ili kasnije, otići će na more kako bi se opustio i uživao na plaži. No, kada se vratite s godišnjeg odmora, ponosni na  svoju preplanulu put koju ste stekli izležavajući se na Suncu, pitanje je kako ćete je zadržati, piše Vogue.co.uk.

Donosimo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći da se svojim preplanulim tenom hvalite još dugo nakon povratka s godišnjeg:

Hidratizirajte kožu
Ako postoji jedno pravilo kojeg se trebate pridržavati: ne možete nanijeti previše kreme. Ne smijete dopustiti da vam koža postane suha, jer jednom kada se počne ljuštiti, nikad neće prestati. Izaberite hidratantni losion i nanosite ga nekoliko puta dnevno kako biste sačuvali vlažnost kože.

Budite oprezni s toplom vodom
Duge tople kupke i vruća voda tokom tuširanja mogu ozbiljno isušiti kožu. Zato, držite se mlake vode i koristite ulje ili hidratantni gel za tuširanje umjesto pjene ili gela koji isušuje vašu kožu.

Nježno nanosite piling
Da, i dalje trebate koristiti piling, ali ga nanosite veoma nježno, kako biste izbjegli skidanje boje. Najbolje bi bilo nanijeti piling prije nego što se uputite na godišnji odmor, a poslije samo nastaviti s održavanjem. Pilinzi s glicerinskom ili salicilnom kiselinom, kao i depilacija, mogu izblijediti ten, jer njima skidamo gornji sloj kože koji je potamnio.

Pijte mnogo vode
Ostanite hidratizirani, jer upravo je to ključ lijepe i zdrave kože. Jednako je važna i pravilna prehrana, pogotovo hrana bogata beta-karotenom, poput papaje, manga ili batata.

Naglasite preplanulu put sprejevima za samotamnjenje
Lažnu boju mnogo je lakše nanijeti ako ste već tamni. Izgledi da će vam ostati narandžaste mrlje na laktovima i koljenima manji su ako već postoji baza. Svoju preplanulu put možete naglasiti bijelim odjevnim predmetima i tirkiznim ili koraljnim lakom za nokte.
azra.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain