Načini na koje aloa veru možete primjenjivati u beauty rutini

Ovu zelenu biljku najbolje je koristiti u obliku gela i za razne vrste njege kože

Aloe vera je biljka koja izgledom podsjeća na kaktus, a njena ljekovita svojstva i više su nego poznata u svijetu kozmetike i ljepote. Nazivaju je i pravim eliksirom mladosti. Legenda kaže da ju je u svoju beauty rutinu obavezno uključivala i sama Kleopatra koja ju je koristila u obliku gela za ljepšu i mekšu kožu.

Listovi aloe vere prepuni su vitamina, minerala i aminokiselina, te brojnih drugih čudotvornih sastojaka koji hidratiziraju kožu i imaju ljekovita svojstva. Samo jedan njen list sadrži oko 95% vlage što je idealno za hidrataciju koja je potrebna koži. Listovi su prekriveni ljepljivim slojem koji ima mogućnost regeneracije.

Iako izgleda kao kaktus, zapravo pripada porodici ljiljana. Raste najčešće u Africi, no može se pronaći i na Karibima. Kako postoji 200 vrsta aloe vere, samo njih 4 imaju ljekovita svojstva. Njome možete liječiti opekotine, rane, osip, pa čak i akne.
U kozmetici je aloe veru najbolje koristiti u obliku gela i možete ju primijeniti za razne vrste njege.

Čišćenje lica
Dnevna rutina čišćenja vašeg lica s aloa vera gelom poprimit će novu dimenziju. Savršen je u ulozi odstranjivača šminke ako ga pomiješate s malo baby ulja ili micelarne vode. Pripazite na rok trajanja ako ovu mješavinu radite kod kuće jer se ne preporučuje držati u hladnjaku duže od tjedan dana.

Maska ili krema za lice
Aloa vera gel ne samo da će osvježiti vaše lice i očistiti s njega prljavštinu. On je idealan za rješavanje problema prištića i akni, za uklanjanje mrtvih stanica s kože, a postupno ćete ukloniti i mrlje s lica, te sitne bore koje vam se možda ne sviđaju.

Pomoć kod depilacije
Aloe vera gel je idealan saveznik kod borbe protiv neželjenih dlačica jer prilikom depilacije neće isušiti vašu kožu, već će je hidratizirati.

U borbi protiv strija, herpesa i/ili raznih ožiljaka
Tretiranje strija gelom aloe vere može učiniti da ih se u potpunosti riješite. Utrljajte ga na mjesto na koje želite i pustite da ga koža upije. Herpesu će trebati malo duže da se izliječi, no pomaci na bolje bit će vidljivi već nakon 24 sata.
zena.rtl.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain