Neka vaš prvi obrok u danu bude ispunjen šarenim, kvalitetnim sastojcima


Buddha bowl ili zdjelica do vrha ispunjena šarenim, kvalitetnim sastojcima bit će idealan prvi obrok u danu.

Smisliti inovativan doručak, a pritom se zadržati na zdravim sastojcima koji će vas cijelog dana držati na nogama, može biti poprilično težak posao. Uz različite sendviče, kajganu i zobene pahuljice na sto i jedan način, pronašli smo sjajnu ideju koja bi vas mogla oduševiti.

Popularna Buddha bowl možda izgleda komplicirano za pripremu, no naša je varijanta nešto jednostavnija i od vas ne traži nikakve posebne dodatke.

Sve što vam je potrebno bit će dvije žlice hummusa, povrće po želji, taman omekšali avokado i sjemenke koje će ovo jelo dići na novu razinu. Kombinaciji možete dodati i ostatke prosa, heljde ili neke druge žitarice ili pak popečke od jučerašnjeg ručka, no zdjelica će funkcionirati i bez ovih dodataka.

U zdjelicu poslužite povrće poput štapića mrkve, avokado nasjeckan na prutiće ili jednostavno prepolovljen, rajčicu i papriku i nešto zelenog lisnatog povrća. Sjemenke birajte po svom ukusu. U ovoj će se kombinaciji odlično snaći sezam i sjemenke konoplje.

Kombinaciju okusa možete pojačati i kakvim umakom od grčkog jogurta kojem ste dodali malo svježeg začinskog bilja poput peršina, vlasca ili kopra, a ako pak vam nedostaje nešto krušno, odlična ideja bit će krekeri ili kruh sa sjemenkama.

Povrće umočite u fini humus, dodajte mu šarene dodatke i uživajte u svom novom najdražem doručku.
gastro.24sata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain