OBAVEZNO PROČITAJTE! Svakodnevna konzumacija kolagena čuva kosti, leči jetru, briše celulit i strije!


Imamo ga u mišićima, kostima, koži, krvnim sudovima, probavnom sistemu i zglobovima, a molekuli kolagena su preveliki da bi se apsorbovali kroz kožu zbog čega ga treba uzimati kroz hranu.

Osim za lepu kožu i zdrave zglobove, važan je za jačanje noktiju, zuba i kose, zdraviju jetru i bolju probavu, ali i za jačanje kardiovaskularnog sistema.

Zdravlje kože
Istraživanje urađeno na ženama između 34 i 55 godina starosti pokazalo je da je upotreba 2,5 do 5 grama kolagena dnevno tokom osam nedelja značajno poboljšalo elastičnost, hidrataciju i mekoću kože odnosno smanjilo njenu suvoću bez nuspojava. Veruje se da upotreba kolagena smanjuje celulit i strije.

Bolovi u zglobovima
Bol u nogama ili ukočenost jedan je od pokazatelja manjka kolagena, a istraživanja su pokazala da je uzimanje tog proteina pomoglo pacijentima s reumatoidnim artritisom i smanjilo simptome oticanja zglobova.

Jačanje noktiju, zuba i kose
Za izgradnju noktiju, kose i zuba kolagen ima važnu ulogu, pa se njegovim dodavanjem u ishranu oni mogu ojačati, a u nekim slučajevima i zaustaviti gubitak kose.

Za zdraviju jetru i bolju probavu
Aminokiseline kolagena pomažu pri oporavku jetre od apsorcije stranih supstanci, toksina i alkohola.

Zaštita kardiovaskularnog sistema
Kolagen sadrži aminokiselinu prolin koja pomaže zidovima arterije u oslobađanju masti u krvotok, takođe je rezultat istraživanja.
stil.kurir.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain