SVE NA RAČUN PORESKIH OBVEZNIKA: Princ Čarls razbesneo javnost!


Princ Čarls oduvek je bio kontroverzna ličnost britanskog kraljevskog dvora.

69-godišnjeg Čarlsa, sina britanske kraljice Elizabete, uspela je da smiri jedna žena, ljubav njegovog života, a to je bila i za vreme njegovog braka s tragično preminulom princezom Dajanom, s kojom je dobio dva sina, prinčeve Vilijama i Harija. Ali Čarls je oduvek voleo samo jednu - Kamilu Parker, sa kojom se na kraju i oženio 2005. godine, odnosno 8 godina nakon što je njegova prva supruga poginula u stravičnoj automobilskoj nesreći u Parizu s tadašnjim partnerom Dodijem Fajedom.

Čarls i Kamila upoznali su se davne 1970. godine na polo utakmici, ali nakon godinu dana veze on je odlučio da se priključi Kraljevskoj mornarici. Tri godine kasnije, tačnije 1973. godine, Kamila se udala za drugog, Endrjua Parkera Boulsa, uglednog oficira u britanskoj vojsci, koji je pre nje bio u vezi s mlađom sestrom princa Čarlsa. Kako se godinama priča, Kamili je oduvek cilj bio da se bogato uda, a kako bi to ostvarila, nije zazirala ni od čega. Navodno ju je princ zvao veče pre venčanja i preklinjao je da se ne udaje, ali nije uspeo u svom naumu.

1977. godine Čarls je upoznao Dajanu dok se viđao s njenom starijom sestrom Sarom, koja ih je i upoznala. 1981. usledila je veridba, kao i raskošno venčanje koje je samo spolja izgledalo bajkovito. Naime, na njemu je bila i Kamila, uprkos činjenici da se Dajana nije slagala s tim, a već je tada bilo jasno da će u toj vezi biti više od dvoje ljudi. Kako je sama Dajana rekla jednom prilikom: "U našem braku nas je uvek bilo troje, pa je bila gužva."

Dajana se navodno jednom prilikom suprotstavila ljubavnici svog supruga rečima: "Kamila, volela bih da znam šta se tačno događa između tebe i Čarlsa. Nisam baš od juče", stoji u snimcima jednog Dajaninog intervjua, a Kamila joj je navodno odgovorila: "Dobila si sve što si htela. Imaš sve muškarce sveta koji su zaljubljeni u tebe i dvojicu prekrasnih sinova. Šta još želiš?" Dajana joj je na to odgovorila: "Svog supruga". Ali istina je da Čarls nikada nije bio samo njen, a to je napokon priznao 1994. godine na nacionalnoj televiziji, ali je insistirao na tome da je "svojoj supruzi bio veran sve dok nije postalo kristalno jasno da njihov brak nema budućnosti".

Godinu dana kasnije i Kamila potpisuje papire za razvod, pa je par otad zajedno, iako su neko vreme svoj odnos držali podalje od očiju javnosti. Kraljevska porodica s vremenom je prihvatila novonastalu situaciju, a 2005. godine princ je postao prvi koji se venčao na civilnoj ceremoniji u gradskoj skupštini. Nakon decenija ljubavnih skandala i negodovanja javnosti zbog njegovog odnosa prema nikad prežaljenoj i omiljenoj "narodnoj" princezi Dajani, činilo se da se princ ipak smirio, ali sada je ponovo došao u centar pažnje, ne zbog ljubavi doduše, već zbog svog rasipništva, koji je razbesneo Britance.

Princ je tako prošle godine napravio račun od čak milion funti i to samo za putovanja, a samo je za svoju i Kamilininu prošlogodišnju posetu Indiji, Singapuru i Maleziji spiskao čak 363 hiljade funti. Poređenja radi, Čarlsov brat Edvard i njegova supruga na istoj ruti su potrošili 22.000 funti kako bi im se pridružili.

Prošle godine je tako na kraljevska putovanja potrošeno ukupno 4,7 miliona funti, što je 200.000 više u odnosu na 2016. godinu. Najskuplji oblik kraljevskih putovanja predstavlja kraljevski voz, koji košta oko 20.000 funti po putovanju, a Čarls se u 2017. godini s njim vozio čak sedam puta, dok se kraljica vozila svega triput. Poreske obveznike princ je "olakšao" za 16.000 funti u jednom danu kako bi od Londona stigao u Birkhol, svoj posed u Škotskoj, privatnim avionom, iako za to nije postojao opravdani razlog. Čarls je često znao i da leti odvojeno od svojih sinova na istu lokaciju u istom danu i tako da spiska dodatni novac, a kao razlog navodio je "različita mesta poletanja".
  
Takođe, rastrošni princ prošle godine je potrošio gotovo 5 miliona funti na sinove Vilijama i Harija i njihove porodice.

Nakon ovih podataka, ne čudi što se britanskoj javnosti probudio uspavani bes prema rastrošnom princu varalici.
stil.kurir.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain