Svjetsko nogometno prvenstvo utječe na modu... Pogledajte i kako!


Nogomet je trenutno goruća tema i njegov utjecaj vidljiv je u gotovo svim aspektima života, a imuna nije ostala ni moda.

S obzirom na to da je Hrvatska uspjela stići do polufinala, vjerujemo da ni kod naših čitateljica koje prije možda i nisu marile za nogomet sada ne manjka nogometne euforije, kao ni navijačkih rekvizita za večerašnju utakmicu protiv Engleske.

No Hrvatice nisu jedine koje su se odjednom u puno većem broju zainteresirale za nogomet. Naime, kako prenosi Harper's Bazaar, porast pretraživanja na modnim stranicama za riječi "nogomet" (engl. soccer/football) porasla je 540 posto u odnosu na prošlu godinu.

Prema izvještaju stranice Lyst, žene u web trgovinama i na modnim stranicama najviše pretražuju vintage dresove, a popularne su i majice koje po sebi imaju nogometne detalje. Pretraga za nogometni šalovima porasla je za 12 posto od veljače ove godine, kada je njujorška stilistica Rachel Wang snimljena na Tjednu mode upravo s tim komadom oko vrata, piše Harper's Bazaar.

A nogometna groznica zahvatila je i modne dizajnere. Modna kuća Versace osmislila je nogometne dresove s vlastitim logom, a prepoznatljive torbe brenda Louis Vuitton dobile su nogometni make-over.

Sigurno se sjećate i manekenke Adriane Lime na nedavno održanom Tjednu visoke mode u Parizu koja se na reviji pojavila u personaliziranom dresu Brazila.
Čini se da su nogomet i moda sada trenutno povezaniji no ikad, a našu tvrdnju potkrepljuju i statistički podaci stranice Lyst.

"Interes žena za nogometom i nogometnim rekvizitima raste svakim novim veliki natjecanjem," otkrili su za Harper's Bazaar.

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain