Zašto je potrebno u avionu uključiti 'zrakoplovni mod' na mobitelu


Ne radi se o tome da će se avion zbog signala iz vašeg mobitela pokvariti ili srušiti, ali će proizvesti frekvencije koje su puno jače nego kad ste na tlu, čak do 8W, a to će proizvesti neugodan zvuk koji će ometati pilote i kontrolore leta

Ako često putujete avionom, već ste navikli da vas na početku leta upozore da isključite mobitel ili ga prebacite na zrakoplovni mod. Jeste li se ikad zapitali zašto biste to morali učiniti?

Ne radi se o tome da će se avion zbog signala iz vašeg mobitela pokvariti ili srušiti, ali će proizvesti frekvencije koje su puno jače nego kad ste na tlu, čak do 8W, a to će proizvesti neugodan zvuk koji će ometati pilote i kontrolore leta. Moglo bi se čak dogoditi da zbog toga propuste neku važnu obavijest, piše Tech Worm.

"Ako ste čuli buku koja se povremeno dogodi kad je mobitel blizu radio aparatu, znate o čemu govorim. Takve zvukove ja čujem dok upravljam avionom. Neće narušiti sigurnost leta, ali užasno su iritantni", objasnio je jedan pilot.

Možda mislite da nije veliki problem ako baš vi ne isključite mobitel, no ako to pomisli i drugih 50 ljudi u avionu, to bi moglo izazvati zaista veliku buku.

Zato, kad se sljedeći put nađete na letu, isključite mobitel. Ako to i dalje smatrate nepotrebnim upitajte se želite li svoj život na visini od 10 hiljada metara povjeriti osobi koju cijelo vrijeme iritira neki zvuk dok pokušava raditi svoj posao.
depo.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain