6 odjevnih komada od materijala u kojima ćete se najmanje znojiti

Svima je dobro poznato da je poliester jedan od najmanje ugodnih materijala koje treba izbjegavati tijekom ljeta zato što ne “diše” i tako zadržava toplinu. Međutim, znate li koje tkanine i materijali ne potiču znojenje? Donosimo vam popis njih šest uz koje će vam ljeto biti puno ugodnije.

1. Lan: iznimno ugodna tkanina koja bi se slobodno mogla prozvati ‘ventilatorom’ među materijalima. Propušta zrak do vašeg tijela i tako sprječava znojenje. Ima samo jednu manu, lako i brzo se gužva, ali to ionako nije bitno tijekom vrućina.

2. Pamuk: nepobjediv odabir za vrele ljetne mjesece. Jedna od najprozračnijih tkanina koje postoje, ne zadržava toplinu te upija vlagu s tijela i aktivira njezino isparavanje.

3. Keper: najčešće se proizvodi od pamuka ili njegove mješavine i smatra se sjajnom ljetnom zamjenom za traper. Ako i tijekom vrućina ne želite odustati od nošenja dugih hlača, odaberite modele od kepera.

4. Viskoza: jedno od najpopularnijih sintetičkih vlakana koje nastaje od ostataka celuloznih vlakana i po kemijskom sastavu vrlo je slično pamuku. Upravo je zbog toga viskoza ugodna za nošenje tijekom vrućina i hladi tijelo.

5. Svila: prirodna tkanina koje ‘diše’ i poznata je po tome što se prilagođava temperaturama pa vas tijekom zime grije, a ljeti hladi. Iako ne potiče znojenje, tanka je i mekana pa se lako zalijepi za znojnu kožu.

6. Šifon: izrađuje se od raznih mješavina, a kada je napravljen od pamuka i svile, postaje idealan materijal za ljetnu odjeću. Najčešće se koristi za izradu haljina i bluza zato što je iznimno lepršav.
zadovoljna.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain