Deep dish pizzaZa neke moje ideje i recepte zaslužan je moj muž, osobito za slane. Tako je i ova pizza dugo bila predmet njegovih želja, sve dok je napokon nisam spremila.
A što reći? Pizza – bogata, sočna i zasitna. Nama se sviđa i otada je često na meniju u našoj kući, ali izvedba je svaki put drugačija. Dajte mašti na volju i nikako nemojte štedjeti na nadjevu.

TIJESTO:
1/2 kg brašna
1 vrećica suhog kvasca
1 žličica soli
prstohvat šećera
mlake vode po potrebi, koliko vam treba da dobijete glatko tijesto

NADJEV:
-umak od rajčice
-što više sira, 2-3 vrste
-šunka, kulen, vratina, kobasica, špek...
-šampinjoni
-kiselo vrhnje ili mileram
-bosiljak, origano
-rikola

PRIPREMA:
-Pripremite dublji okrugli kalup. Ja koristim onaj za torte s odvojivim dnom.
Tijesto podijeliti na dva dijela, jedan veći, drugi manji. Veći dio tijesta razvaljati i staviti u namašćeni kalup tako da rubovi prelaze preko.
Obilno premazati tijesto umakom od rajčice, a zatim slagati šunku, sir i ostale sastojke koje ste pripremili. Što više ,to bolje!
Zatim razvaljajte drugi dio tijesta i stavite preko nadjeva. Rubove od donjeg tijesta zatim prebacite nazad u kalup i spojite s gornjim tijestom, zarolajte tako da ostane debeli rub. Izbušite tijesto vilicom na par mjesta.
Staviti u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i peći 10-15 min.
Izvadite iz pećnice i zatim još jednom ponovite postupak. Umak od rajčice, šunka, sir, kulen...složite pripremljeni nadjev i vratite u pećnicu na još desetak minuta.
-Preporučujem pričekati 15- ak min prije rezanja kako bi se nadjev ipak malo stisnuo i kako se ne bi jako razlijevao.
gastro.24sata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain