Kako koristiti maslinovo ulje za njegu tijela?

Maslinovo ulje, kao što je poznato, nije odlično samo za pripremu talijanskih i mediteranskih jela. Možete ga koristiti i kao sastojak za beauty rituale kod kuće.

Evo tri načina na koja možete iskoristiti maslinovo ulje i njegovati svoje tijelo, kosu i nokte bez odlaska u kozmetičke salone.

MEKŠE PETE
Maslinovo ulje nježno masirajte u stopala prije odlaska u krevet i nemojte štedjeti na količini. Preko toga obucite par udobnih pamučnih čarapa. Tako će maslinovo ulje djelovati preko noći i učinkovito pomoći kod problema grube i ispucale kože na petama. 

Evo kako dermatolozi štite kožu, a istovremeno ne izbjegavaju sunce

JAČI NOKTI
Svaki tjedan odvojite vrijeme i maslinovo ulje utrljajte na svaki nokat posebno. Možete koristiti očišćeni kist jednog od laka za nokte koje posjedujete, kako biste lakše obavili ovaj posao. Pustite da se ulje upija u nokat nekoliko minuta i zatim odstranite višak.

SNAŽNIJA KOSA
Ako je vaš problem suha kosa i lomljivi vrhovi – zbog sunca, mora, sušenja fenom ili čestog bojanja – rješenje se, opet, krije u maslinovom ulju. Kombinirajte pola šalice maslinovog ulja i dva izmućena jaja.

Smjesu nanesite na vlažnu kosu i omotajte toplim ručnikom. Pričekajte 30 minuta i zatim isperite mlakom do hladno hladnom vodom.
ordinacija.vecernji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain