Ovo je sve što treba jednoj plavuši- Za savršeno lijepu kosu


Napokon si postigla željenu plavu nijansu i želiš da ta boja zauvijek potraje? Ovi preparati pomoći će ti da je zadržiš što duže i da svojoj plavoj kosi pružiš svu potrebnu njegu

Sve obojene plavuše dobro su upoznate s činjenicom da plava kosa može zadati puno muka. Osim što je prilično teško postići željenu nijansu, drugi ozbiljan izazov predstavlja održavanje boje i minimaliziranje žutila, kao i adekvatna hidratacija kose i vlasišta. U nastavku ti donosimo nekoliko proizvoda koji će ti u tome pomoći:

1. "Silver" ili "srebrni" šamponi
Na početak njege plave kose najvažnije je izabrati odgovarajući šampon, a preporučuje se upotreba tzv. "silver" ili "srebrenih" šampona koji su najbolji izbor za suzbijanje neželjenih žutih tonova. Uz to, navedeni šamponi zaštitit će plavu boju od ispiranja, kosi dati potrebnu njegu i zadržati željenu nijansu između tretmana bojenja. Preporuka frizera je da se "silver" šamponi koriste jednom do maksimalno tri puta tjedno, ovisno o individualnim potrebama.

2. Hranjive maske i regeneratori
Hranjive maske i regeneratori koji obnavljaju suhu i oštećenu kosu nužni su za njegu tretirane plave kose, osobito onda kada je kosa posvijetljena nekoliko nijansi više od prirodne boje. Posebne maske i regeneratori za kosu obojenu u plave nijanse obnavljaju tretiranu strukturu kose i popravljaju oštećenja nastala nakon izbjeljivanja. Rezultat je svilenkasta i sjajna plava kosa bez znakova beživotnosti.

3. "Leave in" preparati
Kao što im i samo ime govori, "leave in" preparati su tretmani za kosu koji se ne ispiru pa tijekom cijeloga dana mogu njegovati, uljepšavati i obnavljati tvoju tretiranu ili oštećenu kosu. Različiti "leave in" tretmani nanose se nakon šamponiranja kose na ručnikom prosušenu kosu, a idealni su njegu plave kose koja je podložna različitim oštećenjima.
miss7.24sata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain