Ovo su popularni savjeti za ljepotu koji ozbiljno mogu ugroziti vaše zdravlje!


Internet je pun čudnih i ponekad opasnih savjeta i trikova za ljepotu.

Neki od njih mogu uzrokovati neugodan osip, dok drugi mogu dovesti do problema s vidom.

Otkrivamo popularne savjete o ljepoti koje smo pronašli putem interneta, a koji mogu ozbiljno ugroziti vaše zdravlje!

Preparati za rast trepavica
Na tržištu se nalaze razni proizvodi koji garantiraju rast trepavica. I doista! Nekima izrastu duge i guste trepavice, no postoje i oni koji nisu primijetili nikakvu razliku.Nažalost, postoje i oni kojima su se trepavice prorijedile ili u potpunosti otpale. Kod kupnje takvog proizvoda, budite izrazito oprezni.

Eterična ulja u maskama za lice i tijelo
Ne postoji ništa loše u eteričnim uljima. Na primjer, eterična ulja citrusa mogu pomoći da se riješite celulita. No, ako ih koristite kod kuće, pripazite na količinu ulja.

Previše eteričnog ulja može uzrokovati opekline s plikovima i svrbež. U masku dodajte samo nekoliko kapi eteričnog ulja po želji i isprobajte ju na manjem dijelu kože.

Četkica za zube kao piling usana
Ovo je još jedan popularan savjet s interneta. Lagana masaža četkicom za zube zaista može ukloniti mrtve stanice kože s usana, ali isto tako može traumatizirati kožu. Isto tako, riskirate da sve bakterije s četkice za zube prijeđu na usne.

Maska od senfa za rast kose
Ulje, jaja, šećer i senf tvore naizgled sjajnu masku za rast kose. Međutim, ova mješavina može uzrokovati opekline, crvenilo i ljuštenje kože.

Senf također može izazvati ozbiljnu alergijsku reakciju koja uzrokuje oticanje očiju, kašalj, pa čak i gušenje. Prije nego upotrijebite takvu masku, isprobajte ju na koži lakta i pričekajte reakciju.Osušeni lak i aceton
Na ovaj način ćete zaista razrijediti suh i gust lak za nokte, no tako riskirate uništavanje laka, ali i noktiju. Lak će se u konačnici previše razrijediti i lako skidati s noktiju, a nokti će postati žuti i krhki.

Toplo ulje s limunovim sokom za rast noktiju
Pomiješajte toplo maslinovo ulje s malo limunovog soka i uronite ruke u smjesu. Ovaj postupak bi trebao stimulirati rast noktiju. Istina je da će limun isušiti nokte i kožu, što će uzrokovati lomljenje i listanje noktiju. I ne zaboravite da je sok od limuna snažan alergen!

"Usisavanje" akni vakuumom
Internet je pun reklama o aparatu koji „usisava“ akne. Međutim, takvi aparati najčešće ne naprave ništa jer imaju premalu snagu, ili preveliku pa uzrokuju podljeve i pucanje kapilara.

Ulje umjesto kreme za lice
Korištenje ulja, umjesto kreme za lice, može uzrokovati suhoću kože i alergijske reakcije. Ulje biste trebali koristiti najviše 2 puta tjedno, a ostale dane koristiti laganu kremu.

Soda bikarbona kao učinkoviti piling
Soda bikarbona je jedna od najpopularnijih višenamjenskih namirnica. Ono što malo ljudi zna, jest da soda može poremetiti pH vrijednost kože i u konačnici ju isušiti, uzrokovati bore i preuranjeno starenje.

Majoneza kao regenerator za kosu
Majoneza se sastoji od jaja i ulja. Budući da je vrlo masna, kosa može postati teška i ljepljiva, umjesto lepršava i bujna kao što tome pridonose regeneratori za kosu.
centarzdravlja.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain