Sajtovi za online učenje stranog jezika


Danas kada postoji toliko aplikacija i dobrih internet sajtova za učenje stranog jezika zaista nema više izgovora zašto ne biste počeli već danas! Sledi lista najboljih sajtova/aplikacija koju smo izabrali za vas.

Preko ovog sajta sa engleskim kao osnovom možete učiti čak 16 jezika – španski, nemački, italijanski, norveški, portugalski itd. Ukoliko izaberete nemački kao osnovni jezik, možete učiti engleski, španski i francuski, a na francuskom vam je dostupno pet jezika. Na početku možete raditi test znanja stranog jezika koji želite da učite ili početi ispočetka. Duolingo kombinuje gramatiku sa vokabularom, uz vežbe govora i slušanja. Osim toga dostupna je i aplikacija za mobilne telefone tako da možete nastaviti sa učenjem i kada niste kod kuće. Korišćenje sajta i aplikacije je potpuno besplatno.

Lekcije na ovom sajtu su dostupne u 35 jezika i podeljene su prema ciljevima u pisanju, citanju, slušanju i pričanju stranog jezika koji učite. Prevodi gotovo svih reči su na početnom nivou dostupni i na srpskom. Ovaj sajt možete koristiti i besplatno – preko osvojenih poena ili plaćanjem. Da biste stekli poene i besplatno učili strani jezik potrebno je da komunicirate sa drugim korisnicima i međusobno pomažete jedni drugima, u vidu ocenjivanja, s tim što na početku, samom registacijom na sajt, dobijate određeni broj besplatnih poena kako biste počeli sa lekcijama. Trenutno nije dostupna aplikacija za mobilne telefone.

U lekcije stranih jezika na ovom sajtu uključene su audio i pisane vežbe vokabulara i gramatike uz mogućnost povezivanja sa osobama koji je to maternji jezik i ostalim ljudima koji uče isti jezik kao i vi. Tako vam je omogućeno vežbanje sa njima u realnom vremenu, a povratne informacije o svom znanju dobijate odmah. Učenje jezika preko ovog sajta i istoimene aplikacije za mobilne telefone može biti besplatno, ali tom prilikom nemate pristup svim gramatičkim vežbama, video klipovima i PDF vežbanjima. Možete birati između 12 ponuđenih jezika, a korisnicima koji su spremni da plate omogućeno je učenje više jezika u isto vreme.

 Na ovom sajtu lekcije su dostupne na 7 svetskih jezika, a sajt je podržan od Evropskog fonda za regionalni razvoj. Korišćenje ovoga sajta nije besplatno, ali registracija i prva lekcija bilo kog jezika vam neće biti naplaćene, što je dobar način da odlučite da li vam sajt i uslovi odgovaraju. Preko sajta i aplikacije možete učiti 14 jezika, a zanimljivo je da kada završite kurs jezika možete sebi odštampati sertifikat o znanju jezika. Babbel košta oko 13 dolara mesečno, ali ako uplatite paket za godinu dana dobijate gotovo upola manju cenu.

Ovaj sajt funkcioniše kao zbirni sajt za učenje različitih stvari i nadograđivanje znanja iz kulture i drugih oblasti, takođe i učenje jezika. Na ovom sajtu mogu se pronaći vežbe, literatura, rečnici i generalno materijal za samostalno učenje 48 jezika uključujući i audio vežbe. Sajt služi za prikupljanje potrebnih dokumenata za učenje i njihovo grupisanje na jedno mesto. Odgovaraće onima koji vole sami da prave plan učenja, a uz to potpuno je besplatno i verovatno ćete se zainteresovati za mnoge druge zanimljivosti koje ćete pronaći na sajtu.
luftika.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain