Tiramisu iz čaše spreman za svega 10 minuta

Zadovoljenje želje za slatkim može nas dovesti do bespotrebnog gomilanja kalorija i često previše potrošenog vremena za malo grešnog uživanja i zato je ova čaša finog, kremastog tiramisua  desert s kojim nećete ni znati za spomenute probleme, ali ćete još dugo pamtiti okus ovog laganog ljetnog iznenađenja. Ništa šnita, čašicu molimo!

Možda se klonite slatkog za vrijeme sezone pokazivanja tijela, no kako biste mogli odbiti savršenu dozu hladnog, kremastog deserta u čaši? Savršenu dozu laganog, osvježavajućeg tiramisua, a čak i ako Vam nema tko ponuditi, dobra je vijest da Vam za njega neće trebati više od nekoliko standardnih namirnica i tek 10-ak minuta vremena.

Za cijelu obitelj ili društvo bit će dovoljno:
-1 (duplo) pakiranje piškota
-500 g maskarpone sira (ili drugog neslanog krem sira)
-500 ml slatkog vrhnja
-100 g šećera u prahu
-2 dl crne kave
-1 žlica Baileysa ili maraschina
-Kakao

Priprema je vrlo jednostavna, a osim ovog klasičnog recepta kojem se dodali odraslu notu ukusnog Bailey’sa, desert možete kombinirati i s voćem, miksanim ili u komadima. Bit će jednako ukusni, zabavni te još malo ‘hladniji’ za ove vrućine.
Slatko vrhnje,šećer i krem sir dobro umutite. Piškote izlomite na komade i na vrlo kratko umočite u kavu s dodanim Baileysom (Maraschinom, rumom…) pa slažite red na dno čaše. Prekrijte ga ‘redom’ smjese od sira pa opet redom piškota.

Završite filom, slobodno možete biti i kreativniji, te za kraj posipajte kakaom u prahu.
cover.style

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain