Novinarka Nicole Li uradila test kako bi ispitala dobrobit limuna... Evo kakve promjene je zapazila!

Nicole Li, novinarka magazina Pop sugar riješila je da uradi jedan test kako bi ispitala kolika ja zaista dobrobit limuna po ljudsko zdravlje. Ona je sedam dana uzastopno pila ovaj napitak, a potom otkrila kakve promjene je primijetila.

Autorka članka Nikol Li ističe da je ranije čula o raznim pozitivnim efektima limuna, prije svega da postiče rad digestivnih organa, utiče na gubitak kilograma, sprječava nastajanje kamena u bubregu, zbog čega je jako željela da isproba ovaj napitak.

- Cijele jedne nedjelje dodavala sam u vodu pola limuna isjeckanog na krugove i pila sam od jutra do večeri. Iako se nisam budila svakog jutra sa sjajnom kožom i ravnim stomakom, kako sam očekivala, jedna stvar koja se neočekivano promijenila je hidriranost organizma - istakla je Li.

Kako kaže, ranije je često imala probleme sa dehidratacijom. Iako je kupovala specijalne flašice, nikako nije mogla da se natjera da pije što više vode.

- Tokom nedjelje eksperimenta bila sam iznenađena kada sam shvatila koliko vode pijem svakog dana. Pošto mi je ranije obična voda bila dosadna za konzumiranje, kada dodam limun, voćka da interesantniji okus - objašnjava.

Sa druge strane, naglasila je da je izbjegavala ujutru tokom ovog testa da pije kafu.

 - Voda sa limunom na prazan stomak sve do ručka je recept za iritaciju stomaka. Vjerovatno zbog kisjeline u kafi i alkalnog efekta limuna, ali nisam sigurna.

Na kraju je na portalu Pop šugar otkrila svojim čitaocima šta zaista preporučuje svima...

- Ne preporučujem da pijete limun svakog dana upravo da ne biste oštetili zubnu gleđ. Ali ako želite da uvedete zdrave navike, probajte da dodate čašu tople vode sa limunom kako biste obezbijedili dovoljnu količinu vitamina C i dobili energiju – zaključila je Nicole.
hayat.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain