U estetskoj hirurgiji sve češća primjena laserskih metoda

Za neke od vidljivijih znakova starenja estetska operacija je bila jedino adekvatno rješenje u prošlosti. Srećom, nove tehnologije nam daju neinvazivne alternative, kao što je u prvom redu lasersko liječenje.

Koža oko očiju jedno je od prvih mjesta na tijelu čovjeka koje pokazuje znakove starenja, što nas čini trajno umornim i manje mladim.

Podočnjaci su jedan od problema s kojim se ljudi treće životne dobi često susreću. Međutim, najnovija tehnološka dostignuća omogućavaju značajan napredak u zatezanju i učvršćivanju ovog područja bez hirurških intervencija.

Kombinacija raznih terapijskih metoda između ostalog podrazumijeva i učešće estetskiog hirurga, ali za liječenje posebnim injekcijama. Podočnjaci se mogu ukloniti ako se koža oko očiju učini čvršćom i zategnutijom, što se može uraditi primjenom hijarulonske kiseline, mezoterapijom i karboksioterapijom. Svi ovi terapijski postupci se odnose na ubrzigavanje supstance u područje kože oko očiju, što ne ostavlja velike tragove i što je skoro potpuno bezbolno.

Pojava laserske tehnologije, kao što je primarno pojava “Fraxela”, inače najnovije laserske metode za zatezanje lica, ali i bisernih frakcijskih i ugljikohidratnih lasera, bila je veliki događaj za one koji se bore s oštećenjem kože lica zbog djelovanja sunčeve toplote i svjetlosti.

Također, proširene vene, koje se javljaju u obliku debelih i ružičastih linija na licu, nerijetko znaju biti bolne i moraju se medicinski liječiti skleroterapijom i eventualno hirurškim zahvatom.

Međutim, tzv. “paukove vene”, koje su uglavnom sitne i crvene, ljubičaste ili plave boje, razgranate u obliku paukove mreže, lakše se mogu tretirati. Ovaj tip proširenih vena možete uočiti i na svom licu (obično oko nosa i na obrazima), a nisu rijetke i na bedrima. Uzroci njihove pojave najčešće su genetika, venska insuficijencija, trudnoća, višak kilograma, izloženost suncu, duže vrijeme stajanja i, naravno, starenje. Kod obnove kože i tijela “paukove vene” uspješno se liječe laserskim i svjetlosnim tretmanima.

Nakon 40. godine života dlačice na ženskom tijelu često se javljaju tamo gdje su najmanje poželjne, kao što su npr. bradavice, a ponekad se javljaju i na drugim za žene netipičnim dijelovima tijela. Lasersko uklanjanje dlaka također je jedno od rješenja.

Isto tako, mnoge žene imaju bradavice na licu, a tradicionalni medicinski tretmani često su neuspješni i potrebno ih je tretirati konvencionalnim medicinskim metodama. Ipak, i za ovakve slučajeve lasersko je liječenje sve popularnije.
zene.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain