Kako ujutro izgledati lijepo na poslu?


Ako zbog posla morate ustajati rano, onda se vjerojatno često suočavate s tipičnim beauty problemima zaposlenih žena.

Podočnjaci, neposlušna kosa i nepostojana šminka samo su neki od njih, a svi vam mogu potpuno upropastiti dan. No to ne mora biti tako. Čak i ako na posao odlazite u najranijim jutarnjim satima, možete izgledati lijepo tijekom cijelog radnog dana, a u tome vam će vam pomoći ovi jednostavni beauty trikovi:

1. Koristite primer
Vaša šminka imat će najviše šanse za preživljavanje dana na poslu ako u svoju make-up rutinu uvrstite i primer. On priprema kožu za šminku i pomaže je održati na mjestu, usprkos svim vanjskim utjecajima. Naravno, prije nanošenja primera lice je svakako potrebno namazati hidratantnom kremom i taj korak ne biste nikada smjele preskakati.

2. Spasite kosu šamponom za suho pranje
Ako ste zaboravile večer prije oprati kosu, a probudile ste se prekasno da biste to obavile ujutro, tu je vaš vjerni pomoćnik - šampon za suho pranje. Stvoren baš za ovakve (ne)prilike, ovaj šampon u trenu će osvježiti vašu splasnutu i masnu kosu i uljepšati vam dan.3. Nabavite puder u prahu
Nakon cijelog dana na poslu koža postaje sve sjajnija, ali ne u pozitivnom smislu. To nikako nije look koji želite postići pa bi bilo najbolje da nakon šminkanja na lice nanesete lagani sloj pudera u prahu, koji će koži dati mat izgled.

*Bonus savjet: Umjesto spužvicom, puder u prahu nanesite kistom, kako biste ga lakše mogli dozirati.

4. Nosite svugdje sa sobom blot papiriće
Blot, odnosno papirići za matiranje lica, proizvod su koji trebate uvijek imati u svojoj torbici. T-zona se u stresnim okolnostima masti još češće, ali ovi papirići će u trenu upiti tu mast i vi ćete izgledati svježije i ljepše.

5. Ostanite hidratizirani
Ovaj savjet isplati se ponoviti još stotinu puta ako treba, jer ako ne pijete dovoljno vode, to se negativno odražava na vaš izgled, ali i na cjelokupno zdravlje. Nemojte čekati da dođete do posla kako biste utažili žeđ, nego uvijek u torbi nosite bocu obične vode. A ako na poslu zbog stresa često zaboravljate piti vodu, onda instalirajte neku od brojnih aplikacija koje će vas na to podsjetiti.

6. Kad sve propadne...
Ponekad dan na poslu može biti takav da baš nijedan od ovih trikova ne pali. U tim danima najbolje je imati sa sobom još jedan dodatan outfit ili bar još jednu bluzu ili majicu. Kad se počnete osjećati loše i neprivlačno, svjež i mirišljav komad odjeće popravit će vam dan i raspoloženje.
index.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain