Muškarci su plodniji tijekom jeseni


Plodnost muškaraca najveća je u proljeće i jesen, pokazalo je istraživanje provedeno na Ichan medicinskoj školi u New Yorku u kojem je sudjelovalo 29.000 muškaraca starijih od 17 godina.
Riječ je o najvećoj studiji ikad provedenoj na ovu temu, a razultati pokazuju da, jednostavnije rečeno, muškarci proizvode najbolju spermu tijekom tih godišnjih doba.

Ljeti muškarci imaju 112 milijuna pokretnih spermija po mililitru, a u proljeće se brojka penje na 117.

Razlog tome znanstvenici vide u većem izlaganju suncu, duljem boravku na zraku i tjelovježbi te blagim temperaturama.

Ljeto, pak, nije dobro za kvalitetu sperme jer se više pije i tulumari, isto kao ni vrijeme novogodišnjih praznika.

Zima ima još jedan minus kada govorimo o kvaliteti sperme, a to je onaj temperaturni. Prevelika hladnoća, kao i previsoke ljetne temperature također loše utječu na spermu.

Ova velika studija pokazala nam je da je kvaliteta sperme najveća u jesen i proljeće. Idući korak je otkriti utječe li ovo otkriće na trudnoću, odnosno dolazi li do više trudnoća u ovim godišnjim dobima, kaže voditelj studije dr. Taraneh Nazem.

Možda je samo stvar u tome da su proljeće i jesen uravnotežena godišnja doba, temperature su blage, ljudi su puno na svježem zraku i bave se rekreacijom. Jednostavno vode zdraviji život, nego ljeti i zimi, objašnjava dr. Nazem, prenosi Ljepota i zdravlje.

Stoga, ako planirate prinovu u obitelji, vrijeme je idealno… a ako ne, nemojte zaboraviti kondom ni pod razno.
jabuka.tv

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain