Na primanju nagrade Lady GaGa progovorila o najtežim danima


Na primanju "Žene Hollywooda" u organizaciji časopisa Elle, posebnu nagradu uručila je Jennifer Lopez kolegici Lady GaGi. Odnedavno i glumica u već uspješnom mjuziklu "Zvijezda je rođena", GaGa je došla na pzornicu u oversized odijelu i zahvalila prvo J.Lo, a onda započela svoj dirljiv govor koji je izgovarala kroz suze.

"Isprobala sam nekoliko večernjih haljina za večeras, ali nisam više htjela podupirati tezu da su žene ovdje samo kako bi bile lijepe i kako bi se međusobno natjecale, na općue zadovoljstvo javnosti. Zato sam se odlučila za odijelo. Kao žrtva seksualnog zlostavljanja od muškarca iz ove industrije, kao žena koja još nije dovoljno hrabra da kaže njegovo ime, kao žena koja živi s kroničnom boli i kao žena kojoj su od ranih dana muškarci govorili što treba raditi, danas sam odlučila uzeti moć u svoje ruke. Danas nosim hlače ", rekla je na početku.

Govorila je o tome kako je proživjela seksualno zlostavljanje kad je imala 19 godina te kako su joj trebale godine da se pomiri s time i konačno počne o tome pričati."Zauvijek sam se promijenila nakon toga. Nikome nisam rekla, ni sebi to nisam htjela priznati. Osjećala sam sram, osjećam ga čak i danas dok stojim pred vama. Sram me zbog toga što sam doživjela. Još uvijek ima dana kad mislim da sam ja kriva. Nakon što sam moćnim ljudima u industriji rekla što mi se dogodilo, nitko mi nije htio pomoći. Nitko mi nije ponudio ruku, nitko me nije uputio na mjesto gdje ću se pobrinuti za svoje mentalno zdravlje. Oni su se povukli jer su htjeli zadržati svoju moć, a onda sam se i ja povukla - sve dok nisam počela osjećati fizičku bol", rekla je pjevačica, kojoj je dijagnosticiran PTSP te fibromijalgija, sindrom kronične boli.


 "Mnogi su mislili da je to izmišljeno. Ali, ja ću vam reći što je to. Sindrom koji se sastoji od boli koju je uzrokovao stres. Depresija, tjeskoba, poremećaji prehrane, trauma - to su samo neki primjeri onoga što može dovesti do tornada boli. Moramo zajedno raditi kako bismo pomogli onima kojima je to potrebno. Imam sreće jer danas imam gdje otići, ali mnogi nemaju takve mogućnosti kao ja. Ne mogu platiti nekome da im pomogne i to je problem koji moramo riješiti. To za mene znači biti žena u Hollywoodu - imati platformu preko koje možeš promijeniti stvari", rekla je GaGa, koju je pratio njezin novi zaručnik, agent za talente Christian Carino. S njim je u vezi godinu i pol, a ljetos su se zaručili.
100posto.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain