Naučite voljeti svoje tijelo


Jeste li ikada upoznale neku ženu koja je potpuno zadovoljna svojim izgledom i ne bi ništa promijenila na sebi?

Iako sigurno postoje i takvi primjerci, većina žena nezadovoljna je barem jednim detaljem na sebi, a najčešće i s više njih. No to nezadovoljstvo izgledom često se loše odražava i na psihu, zbog čega bi bilo dobro naučiti voljeti svoje "mane" kako biste se općenito osjećale bolje, piše PopSugar. Znamo da je to lakše reći nego napraviti, no uz ovih pet jednostavnih koraka to je itekako moguće:

1. Zapamtite da je svatko nesiguran oko svog izgleda
Svatko je svoj najveći kritičar, pa tako i žene koje vama izgledaju savršeno nisu potpuno zadovoljne same sobom kada se pogledaju u ogledalo. Imajte to na umu kada god ste nezadovoljne svojim izgledom, a istovremeno pokušajte zavoljeti sve svoje "mane" i osjećat ćete se možda i bolje od nekog supermodela. A vjerujte nam, to će se vidjeti i izvana.

2. Zapratiti ljude koji vam sliče
Ako na društvenim mrežama pratite samo vitke manekenke, sigurno ćete se često zbog njihovih fotki osjećati loše u vlastitom tijelu. No važno je sjetiti se da većina žena ne izgleda tako, a na to će vas najbolje podsjetiti influencerice koje su vam slične građom. Uz njih ćete puno lakše zavoljeti svoje tijelo, a poslužit će vam i kao sjajna modna inspiracija za odijevanje u skladu s vašom građom.

3. Ne skrivajte se iza široke odjeće
Ovo je sjajna taktika ako želite izgledati krupnije, a vjerujemo da vam to nije cilj. Široka odjeća nije nimalo laskava i u njoj sigurno nećete izgledati, ali ni osjećati se bolje. Puno bolja taktika jest kupovanje odjeće koja laska vašoj građi, a u tome će vam pomoći brojni savjeti s interneta, ali i prodavačice u trgovini. Naravno, to ne znači da u danima kada se ne osjećate nimalo privlačno, primjerice za vrijeme mjesečnice, ne smijete obući neki udobni predimenzionirani džemper ili hoodicu, ali iskombinirajte ih s uskim ostatkom outfita i uvijek se potrudite postići balans u svoji kombinacijama.

4. Sjetite se da vas drugi ne vide na isti način kao vi sebe
Baš kao što vi ne možete razumjeti svoju zgodnu prijateljicu kada prigovara zbog svojih širokih bokova, tako ni drugi ne shvaćaju vaše "probleme". Pokušajte se toga sjetiti uvijek kada ste nezadovoljne svojim izgledom i odmah ćete se osjećati bolje.

5. Samopouzdanje je najvažnije
Bez obzira na to kako izgledate, ako se na vama vidi da ste nezadovoljne same sobom, veće su šanse da će i drugi imati slično mišljenje o vama. Samouvjerene žene vladaju svijetom, a samopouzdanje je puno privlačnije od dugačkih i vitkih nogu.
index.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain