Ovo su NAJSKUPLJE SALONKE NA SVIJETU!!!


Dijamantske salonke – dio kolekcije “Jada Dubai” namijenje su pravim princezama i “Pepepljugama” – njihova cijena je vrtoglavih sedamnaest miliona dolara!!!

Cipele svojim izgledom odgovaraju nazivu – “Passion Diamond”. Osmišljene su u saradnji sa draguljarskom firmom “Passion Jewellers”. Izrađene su od pravog zlata u kombinaciji kože i svile i ukrašene su sa 236 dijamanata. Vrh cipela je dekorisan 15-karatnim dijamantom finoće D.

Cijena: 17 miliona dolara

Dragocjene salonke se izrađuju ručno i prilagođavaju se stopalu kupca. Prototip koji možete vidjeti na slikama je veličine 36 i vidjelo ga je samo 50 VIP klijenata hotela Burj Al Arab sa sedam zvjezdica u Dubaiju.

Čisto zlato i dijamanti…
Draguljarima i obućarima je bilo potrebno devet meseci ručnog rada da naprave kolekciju cipela. Modeli od zlata sa dragim kamenjem imaju i etiketu koja je napravljena od čistog zlata.
“Jada Dubai” je takođe prikazao još tri para cipela iz njihove posljednje kolekcije koje su ukrašene dijamantima, rubinima i biserima. Sandale “The Diamonds Pearl” koštaju 25.000 dolara…

Jeftiniji model “The Diamonds Pearl”: 25.000 dolara

Za crvene visoke potpetice “The Rubi Stilettos” sa rubinima, zlatom i dijamantima potrebno je izdvojiti 27.000 dolara.

Model “The Rubi Stilettos”: 27.000 dolara

Najjeftinije u kolekciji su “The Gold and Diamond stilettos”  salonke koje koštaju 14.000 dolara.

ljepotaizdravlje.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain