Razlika između seksa sa i bez ljubavi


Čisto tjelesno zadovoljstvo ili ljubav? Animalno pražnjenje ili bezbroj preslatkih šarenih leptirića u trbuhu? Seks može biti „ovakav i onakav“…

Nije više neka velika tajna da ljubav i seks nužno pripadaju zajedno. Bez obzira što mislili o tome, trebale bi biti svjesne razlika. Stoga donosimo osam najvećih razlika između seksa sa - i bez - ljubavi.

1. Nakon „čistog“ seksa samo ćeš uzeti odjeću i otići; kod ljubavi ćeš htjeti ostati te se maziti s partnerom: izmjenjivanje nježnosti nakon seksa „spada u ljubav“.

2. Ako je riječ o ljubavi, onda možeš biti onakva kakva jesi, bez glume i kočnica; kod pukog seksa se nemaš potrebe potpuno otvoriti: pred osobom koja nam se sviđa i volimo je, nemamo tajni ili srama.

3. Kod strasti si razočarana kad ne ispuniš sve svoje najekstremnije želje; kod ljubavi ti je svejedno, jer uvijek je lijepo: ako si zaljubljena, najprije žudiš za blizinom…4. Čisti seks je egoističan, a ljubav nije: puka tjelesna strast često služi kao sredstvo za postizanje vlastitog cilja. Kod ljubavi je drugačije – pazimo na osjećaje druge osobe. A i zamisliš se ako druga osoba ne postigne vrhunac. Kod seksa bez ljubavi ti je svejedno – važno da si ti zadovolj(e)na.

5. Kod ljubavi imaš potrebu kovati zajedničke planove, kod čistog seksa radi se o osvajanju: ljubav ne treba natjecanje te nije potrebno nabrijavanje ega u obliku osvajačkih osjećaja.

6. Ljubav te inspirira; čisti seks te samo čini još više gladnom: velika ljubavna djela i pjesme diljem cijelog svijeta nisu nastale nakon seksa za jednu noć.

7. Čista požuda je kratkotrajna; ljubav sve nadživljava: nakon strastvenih avantura jednostavno ideš dalje. Nakon što doživiš ljubav, još dugo uspoređuješ sljedećeg (ili tog) partnera s tim neponovljivim osjećajem.

8. Seks vidiš kao vježbu; a ljubav ne: Kod susreta s trenutačnim partnerom za seks  promatraš to kao vježbu za sljedećeg, boljeg. Kod ljubavi razmišljaš samo o trenutačnom partneru – i vidiš vas dvoje u budućnosti.
miss7.24sata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain