Sedam odličnih savjeta za nanošenje korektora i savršen make-up rezultat


Baš kao što dobrog, odnosno besprijekornog make-upa nema bez tekućeg pudera, tako ga nema ni bez korektora. Iako često u sjeni pudera, korektor je od podjednako neprocjenjive važnosti, želimo li zaista eliminisati nesavršenosti i učiniti da naše lice izgleda ujednačeno, tonirano i savršeno.

Borite li se i same s bubuljicama, crvenilom, tamnim podočnjacima i nekim drugim nesavršenostima, svog saveznika u obliku omiljenog korektora sigurno već imate u kozmetičkoj torbici. A znate li kako iskoristiti njegov potencijal i šta sve s njime možete postići?

U nastavku donosimo sedam odličnih savjeta koji će vam make-up rutinu pretvoriti u još veći gušt!

#1 Tekući puder prije svega

Već smo nekoliko puta istakli činjenicu koliko je bolje prvo nanijeti tekući puder, a zatim korektor, jer nanošenjem tekućeg pudera nakon korektora s lica doslovno brišete korektor i potrebna vam je veća količina tekućeg pudera da zakamuflirate nedostatke. S redosljedom “tekući puder-korektor-ostatak make-upa” takođe ćete uštedjeti na korektoru, jer će vam nakon tekućeg pudera trebati mnogo manja količina korektora da prekrijete preostale vidljive nesavršenosti.

#2 Korektor za definiciju crta lica

Još bolji make-up look postići ćete ako korektor iskoristite za definiciju određenih tačaka na licu. Na primjer, nekoliko njegovih tačkica možete nanijeti oko obrva i oko usana, zatim ih dobro izblendati i na taj način definisati crte lica; usne će pritom dobiti mnogo ljepši okvir, a i obrve će djelovati urednije, preciznije i moćnije.

#3 Svjetlija nijansa korektora za podočnjake

Korektor u nijansi svjetlijoj od tona kože odličan je za prekrivanje tamnih podočnjaka. I ne samo za tamno područje oko očiju, već i za razbuđeniji izgled, vedriji i otvoreniji pogled – baš kao da ste spavali preporučenih osam sati. Ako želite smanjiti natečenost u ovoj zoni, takođe možete pomiješati kapljicu pudera s kapljicom kreme za njegu tanke i nježne kože oko očiju.

#4 Poslužite se prstima pri nanošenju

Make-up artisti poput Charlotte Tilbury ističu kako pri nanošenju korektora s kojim želimo postići maksimalno prekrivanje nesavršenosti ipak treba biti nježan, pogotovo ako imamo osjetljivu kožu. Oni se koriste prstenjakom kako bi utapkali korektor, jer je upravo s tim prstom nanošenje make-upa najnježnije i dobijaju se najprirodniji rezultati.

#5 Pričekajte da korektor “sjedne”

Pred vama je važna prilika i želite besprijekoran make-up. Ako želite biti sigurne da ste sve nesavršenosti doslovno izbrisale s lica uz pomoć make-upa, poslužite se dobrim starim trikom i pričekajte da korektor “sjedne” na lice. To znači da ćete ga nanijeti na željene zone i zatim pričekati par desetaka sekundi (ili čak minuta) prije nego ga krenete blendati. U tom periodu formula na licu će postati gušća i konkretnija te naposljetku omogućiti maksimalno prekrivanje – uz mnogo manje proizvoda nego što biste iskoristili za prekrivanje da ste odmah krenule blendati.

#6 Korektor je heroj make-up grešaka!

Kada smo u žurbi, greške se često događaju. Tu u pomoć uskače upravo korektor; ako ste krivo potegnuli liniju tuša ili vam se sjenilo razmrvilo i razmazalo, korektor u nijansi kože kamufliraće ovu grešku, kao da se nikada nije ni dogodila.

#7 Utapkajte prstom umjesto razmazivanja

Korektor ne bi trebalo nanositi kao tekući puder, razmazivanjem prstima po koži, jer ga nećete dobro nanijeti, odnosno većinu ćete zapravo skinuti takvim nanošenjem. Umjesto toga, utapkavajte ga prstom kao biste maksimalno iskoristili njegovu količinu.
ljepotaizdravlje.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain