Uredite vaše terase: Jarki tonovi oktobra čine pravu idilu!

Jarki tonovi kasnog oktobra čine pravi festival cveća na balkonima,terasama i u baštama - kombinujte sezonske lepotice za malu idilu!

Početak jeseni je pravo vreme da razmislite o izgledu terase ili bašte idućeg proleća, jer upravo sada treba da se pripremite za sadnju lukovica.

Lale, zumbule, narcise i njihove ostale rođake možete posaditi u pojedinačne saksije ili zajedno sa ostalim perenama kao što su jesenje anemone, začinsko bilje otporno na mraz i ukrasne trave.

I dok lukovičasto cveće tek treba da započne svoj ciklus, mnoge cvetnice upravo sada pevaju svoju „labudovu pesmu” i jesenju terasu boje najtoplijim nijansama, poput ciklama, hrizantema, erike, skimije...

Veselo društvo koje čine erika, ciklama, ukrasni kupus, muškatla, svima su omiljene vrste, koje na kraju leta terasu čine neodoljivom. Iako voli osunčan položaj i vlažno tlo, ukrasni kupus neće vas izdati ni kada zahladni, jer je to jedna od najotpornijih baštenskih biljaka.

Iskoristite dragocene zrake miholjskog sunca da izložite sveće u vidu šarenog paravana!

Jedna od najlepših jednogodišnjih cvetnica je verbena, čiji cvetovi mogu biti beli, crveni, plavi i ružičasti. Puzave sorte verbene će svojim slapovima ulepšati jesenju terasu.

Zanimljiv aranžman na balkonu dobićete ako kombinujete šarene cvetnice u saksijama od pruća ili lima.
lepaisrecna.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain