Za lepšu kožu počnite da se umivate kiselom vodom


Korišćenje gazirane vode kao deo tretmana čišćenja lica i stavljanje iste u maske za lice i tonere česta je praksa u Japanu i Koreji, a od skoro počinje da se širi i na ostale delove sveta.

Gazirana voda sadrži sledeća blagotvorna svojstva:

Sadrži istu pH vrednost kao vaša koža: pH vrednost vode sa česme je 7, dok gazirana voda ima pH vrednost 5,5, koja je takođe ista vrednost kože lica - tako da neće izazvati iritaciju.

Čisti pore i smanjuje iritaciju: gaziranost razbija prljavštinu, ulje i nečistoće u zapušenim porama. Rezultat toga je dublje čišćenje i sprečavanje izbijanja novih bubuljica.

Poboljšava cirkulaciju: ugljen dioksid dovodi krv i kiseonik do tkiva kože, koji poboljšavaju funkcionisanje celog sistema i koža nakon toga izgleda zdravije, sa suptilnim rumenilom.

Dermatolog dr Dendi Engelmen podržava ovaj tretman čišćenja lica i objašnjava kako gazirana voda stvara zdraviji ten:

"Gazirana voda sa sobne temperature počinje da širi i otvara krvne sudove (voda sa česme treba da se ugreje kako bi imala ovaj efekat) što pomaže u tome da zalihe krvi stignu do tkiva kože.

Ovaj proces poboljšava isporuku hranljivih materija poput kiseonika do kože - što je bolja cirkulacija, bolje će ceo sistem funkcionisati i koža će izgledati zdravije", smatra dr Engelmen.

Ako želite da isprobate ovu metodu čišćenja lica pratite sledeće korake:
·         Zapljusnite lice gaziranom vodom ili zadržite dah i zagnjurite lice u činiju punu kisele vode 10 sekundi
·         Izmasirajte lice sredstvom za čišćenje
·         Isperite sapunicu gaziranom vodom
·         Pre nanošenja kreme, istapkajte lice peškirom
Dr Engelmen ne preporučuje pranje lica gaziranom vodom svaki dan. Koža prvo mora da se navikne na mehuriće - naročito ako imate osetljivu kožu lica:

"Ako je efekat pene previše jak, pomešajte jednaku količinu gazirane i mineralne vode kako biste smanjili kiselost i kako bi se lakše ispralo sa lica".

Još jedan savet je da pomešate u jednakoj količini gaziranu vodu i zeleni čaj, potapajući vatu u tečnost i ostaviti na licu desetak minuta. Razlog je činjenica da što se duže gazirana voda nalazi na koži, bolji će biti rezultati.
stil.kurir.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain