6 saveta da izađete iz začaranog kruga jutarnje depresije!


Depresija je ozbiljan zdravsteni problem i jako je teško raditi svakodnevne poslove kada vas ona obuzme.

Bez obzira na lekove nekad je čak i jutarnje ustajanje iz kreveta mučno, a stranica Healthline prenosi nekoliko načina borbe s ovim problemom.
·         Ako ujutru ne možete da naterate sebe da ustanete, probajte prvo da sednete.
·         Iz ležećeg položaja pređite u sedeći i ostanite tako nekoliko minuta, te zatim ustanite.
·         Kada sedite ili ležite, razmišljajte o hrani i kafi. Do njih možete doći jedino ako ustanete, a to može biti odlična motivacija za pomeranje.
·         Ukoliko patite od nedostatka apetita, fokusirajte se na činjenicu da ćete biti dosta raspoloženiji ako pojedete bilo šta- čak i kriška hleba može da pomogne.
·         Uključite alarm na telefonu i ostavite ga daleko od kreveta. Ovo će vas naterati da ustanete i ugasite ga. Zatim, nastavite da hodate i spremate se za obaveze koje imate taj dan.
·         Rasporedite dnevne obaveze i napravite jutarnju rutinu i pridržavajte se toga svaki dan. Ovo će vas naterati da brže ustanete i završavate obaveze na vreme.
·         Ukoliko se ne osećate dovoljno jakim da sve ovo probate sami, obratite se nekome za pomoć. Pokušajte da porazgovate sa roditeljima, partnerom ili osobom s kojom živite. Nađite nekoga ko će s vama popiti kafu ili popričati pre nego što odete na posao.
stil.kurir.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain