Instagram krenuo u borbu protiv lažnih korisničkih računa


Sigurno ste više od nekoliko puta naletjeli na vrlo prosječan ili čak ispodprosječan Instagram profil čiji broj followera nije proporcionalan kvaliteti ponuđenog sadržaja. Instagram uvelike kreira percepciju pojedinaca i diktira društvene trendove, pa ne čudi da se followersi, ali i lajkovi - kupuju.

O fenomenu društvenih mreža pisalo se je nebrojeno puta, i zaključak je uvijek isti. Moderno društvo putuje kako bi kasnije objavilo sliku na Instagramu, jede kako bi se check-inalo u popularnom restoranu, šminka kako bi se objavila no make up, no filter slika i kupuje odjeća samo zato što ju je neka Instagram influencerica odjenula. Lijepo je imati uzore, voditi se i ugledati na neke, možda u ovom trenutku uspješnije ljude, ali voditi život i kreirati ga samo na onaj način koji je prihvatljiv društvenim mrežama, potpuno je devijantno ponašanje.

Da bi se neka osoba koja nije poznata ličnost istaknula na Instagramu mora biti specifična, svoja i posjedovati određenu karizmu koja će nas privući i zadržati na njezinom profilu. Današnje Insta djevojke su potpuno istog lica, iste odjeće i istih fotografskih kutova, i naravno da to zapravo nikome nije zanimljivo do te mjere koju pokazuju brojevi. Što se onda događa? Kupuju se followersi kako bi se stvorio privid popularnosti, ali onda se javlja novi problem. Što je s lajkovima i njihovom ne proporcionalnošću naspram followersa, jer kupljeni followeri ne stišću srčeka postovima? Ništa, rješenje je jednostavno, kupuju se i lajkovi. Upravo zbog sve veće kupnje followersa i lajkova, Instagram je odlučio krenuti u borbu protiv toga te zabraniti aplikacije, kao i  internet platforme koje nude tu opciju.

Instagram je obrazložio kako želi da njihova društvena mreža bude mjesto gdje ljudi dolaze po autentičnost i iskrenu međusobnu interakciju. Kako će se ta cijela akcija čišćenja lažnjaka odviti? Za početak, Instagram će identificirati sumnjive korisnike i na temelju toga micati lajkove, komentare i followerse za koje vjeruje da su kupljeni. Također, stari postovi s kupljenim lajkovima neće se brisati niti će se smanjiti broj postojećih lajkova, već novi postovi neće dobiti jednak broj što može biti poprilično neugodno ako ste jučer na objavljenoj fotografiji imali 10.000 lajkova, a danas 200. Instagram se je već susreo s ovim problemom te imao akciju rješavanja lažnih korisničkih računa, ali ovaj put stepenica se podiže još više i iskreno se nadamo da će završni rezultat biti uspješan.
fashion.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain