Novi izazovni trening koji sagorjeva i do 5200 kalorija u satu


Zbog sve veće popularnosti fitnessa, interes zaljubljenika u tjelovježbu raste, a javlja se i potreba za novim, drugačijim i izazovnim oblicima treniranja.

Ljudi svih dobnih skupina željni su zdravog življenja i izgleda pa sve češće biraju trening na zračnom biciklu uz koji rade na svim mišićnim skupinama u tijelu, a u samo jednom satu mogu sagorjeti, ovisno o intenzitetu, i do 5200 kalorija.

“Najbolja stvar kod zračnog bicikla je što radi na cijelom tijelu”, izjavio je za Body and Soul Chris Reid, menadžer u jednoj australskoj teretani.

Na zračnom biciklu otpor se automatski povećava kako korisnik gura, vuče ili okreće pedale većom brzinom i intenzitetom. Drugim riječima, što se više trudite, to je veći otpor.

“Kombinacijom snage gornjeg i donjeg dijela tijela nastaje iznimno izazovan oblik vježbe, a nagrada je nevjerojatna količina kalorija koje možete sagorjeti”, pojasnio je Reid.

Prema riječima stručnjaka, u 60 sekundi korištenja zračnog bicikla sagorijevate 87 kalorija, što znači 5200 u satu. Taj podatak je nevjerojatan ako znate da je dnevna preporuka za prehranu žene koja želi održati zdravu tjelesnu težinu 2000 kalorija, a za muškarce 2500.

Na ovoj spravi moguće je odraditi lakši, ali i žestoki intervalni trening visokog intenziteta i zbog toga ga sve češće preporučuju treneri i profesionalci.
 index.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain