Ovo voće umiruje bolje od sedativa ali ga ne biste trebali jesti pre spavanja ako ste prehlađeni i kašljete


Dostupno nam je tokom čitave godine i mnogima je omiljeno posle treninga, ali postoje situacije kada ovo voće ne bi trebalo konzumirati

Mnogi od nas su čuli da voće treba izbegavati jesti pre spavanja, a neki posebno izdvajaju banane. Ipak, ovo voće ima pozitivne i negativne efekte kad se jede pre odlaska u krevet.

Banane se smatraju voćem koje je jedno od najhranljivijih, bogate su hranljivim materijama i mineralima korisnim za ljudsko telo, ali ipak za njih vrede dvostruki standardi.

Indijska tradicionalna medicina govori nam da jedenje banana uveče ne predstavlja problem, ali da ih treba izbegavati u slučaju prehlade, jer pogoršavaju kašalj

Neki nutricionisti tvrde da banane treba izbegavati konzumirati noću samo u slučaju prehlade, astme ili problema sa sinusima, ali ističu da su vrlo korisne nakon večernjeg treninga.

Istraživanja su pokazala da bi banane trebalo da jedu oni koji jedu veće količine začinjene hrane. Jedna banana pre spavanja smanjuje rizik od nastanka čira na želucu i generalno smiruje stomak.

Banane sadrže kalijum, pa samim tim deluju opuštajuće na mišiće nakon napornog dana. Ako pojedete jednu ili dve banane pre odlaska u krevet, dobro ćete pripremiti telo za san.

Banane ne predstavljaju rizik od gojenja. Jedna sadrži tek nešto više od 100 kalorija tako da, ukoliko želite večeru ispod 500 kalorija, dve banane i šolja posnog mleka su idealno rešenje.

Ako uveče imate potrebu da pojedete nešto slatko, možete odabrati bananu kako biste izbegli drugu hranu koja sadrži mnogo šećera i kalorija. Banana je dovoljno slatka da zadovolji vašu želju za slatkim, a uz to je bogata vitaminima i vlaknima.

Iz navedenog se može zaključiti da su banane hranljive i da doprinose boljem snu, ali i da bi uveče trebalo da ih izbegavaju osobe s prehladom i astmom.
glossy.espreso.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain