Posjetite nevjerojatnu Finsku i zaljubite su u skrivenu ljepotu Skandinavije


Kada pomislite na Finsku, sigurno vam prvo na pamet padnu bijeli krajolici, niske temperature i gomila snijega, ali to je samo mali dio onoga što Finska ima za ponuditi. Otkrili smo sve što trebate znati o Finskoj i zašto bi baš ona trebala biti vaša sljedeća destinacija!

Od sjeverne Laponije do živahnog Helsinkija, Finska vapi da ju istražite. Kada planirate svoje putovanje, vodite računa da idete u zimskim i ljetnim mjesecima zbog veće mogućnosti za aktivnosti na otvorenom. Helsinki je odličan za posjetiti tijekom ljetnih mjeseci, dok Laponiju rezervirajte za zimski odmor budući da dnevno svjetlo u Finskoj spada u skupinu ekstrema. Ako odlučite svoje ljetovanje provesti u Helsinkiju, pripremite se na to da će vam dan izrazito dugo, čak do nevjerojatnih 22 sata. Suprotno tome, dani u Laponiji tijekom zime su isto ekstremno kratki, zato dobro organizirajte svoj dnevni raspored aktivnosti!

Helsinki je grad pun života, a ako ne znate gdje odsjesti, mi znamo! Hotel Lilla Roberts je elegantan hotel s prekrasnim barom i odličnim doručkom. Nalazi se u blizini centra grada i ima prostrane, svijetle sobe s prekrasnim pogledom. Ako putujete u Laponiju, Artic Treehouse hotel će vas oduševiti. Apartmani su udobni i moderno opremljeni te imaju velike prozore kroz kojih možete uživati u zimskoj čaroliji.


Na svoje putovanje obavezno ponesite kupaći kostim! Da, dobro ste pročitali jerFinska je poznata po svojim saunama te su one dio finske kulture i tradicije. Većina hotela opremljena je saunom, a Finci imaju običaj nakon preznojavanja u sauni šokirati organizam plivanjem u Baltičkom moru i zatim se ponovno vratiti u saunu. Osim saune, obavezno morate posjetiti Suomenlinnu, morsku tvrđavu koju čine 6 otoka i idealno je mjesto za pješačenje ili piknik.

Kako bi dio Finske odnijeli sa sobom kući, Iittala & Arabia nudi prekrasnu zbirku suvenira. Ako imate u planu otići na romantičnu večeru Ateljé Finne može se pohvaliti odličnim ugođajem i bogatim izborom vina, a s odabirom ribe kao glavnim jelom nećete pogriješiti. Kavu ili čaj prije puta kući možete popiti u slatkom, malom kafiću Andante u kojem možete ukrasti posljednje poglede na Finsku.fashion.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain