Sjajna mešavina od samo 3 sastojka koja topi struk za samo 3 nedelje


Internetom kruži toliki broj recepata za čudesno mršavljenje, da se često zapitamo ima li ijedan ikakvee veze sa stvarnošću, ili je još jedna prazna priča. Pre svega, važno je shvatiti da nijedan od napitaka, čak i da je efikasan, ne daje čudesne rezultate, ukoliko ga ne prate fizička aktivnost i izbalansirana ishrana.

Jednom kada to usvojite, možete se baciti na potragu sa prirodnim „sagorevačem“ koji će „razmrdati“ metabolizam i pomoći vam da brže skinete par kilograma viška.

Med je dragoceni dar prirode
Jedan od vrlo popularnih domaćih receptura za mršavljenje jeste ona ruske travarke Irine Stefanovske, koja je „lansirala“ melem od tri sastojka koji može da skine navodno i do 10 santimetara u obimu za 21 dan.

Stefanovska tvrdi da je tajni sastojak njene „čarobne“ smese ren, a ova namirnica meša se sa medom i limunom. Da li može zaista da nam pomogne u mršavljenju ili je pak možda štetan, saznali smo od nutricioniste-dijetetičara Tanje Olajdžije.

„Ren je bogat hidrosolubilnim vitaminima, naročito vitaminom C, koji će u sinergiji sa istim vitaminom iz limuna učiniti čudo za naš imuni sistem, a takođe se ističe velikim sadržajem magnezijuma, gvožđa, kalijuma, kalcijuma i etarskih ulja koja mu daju aromu. Ren je dobar kod problema sa varenjem, te pomaže tako što podstiče lučenje želudačnih sokova, takođe je dobar diuretik i posredno utiče na ubrzanje metabolizma. Ovaj koren se preporučuje i dijabetičarima, za podizanje nivoa energije kod iscrpljenosti i uopšte jačanja imunog sistema. Svi ovi benefiti kombinovani sa dobro poznatim karakteristikama meda i limuna zaista mogu pomoći topljenju viška masnih naslaga, tako što će pomoći održanju stabilne glikemije, regulaciji apetita i povećanju nivoa energije (što nam je naročito važno kada smo iscrpljeni, te zbog umora lako podlegnemo brzim rešenjima kada je hrana u pitanju, obično birajući brze šećere kako bismo što pre povratili snagu)“, ističe ona i dodaje:

„Sve ove recepture ne čine čuda ukoliko se držimo starih (a loših) prehrambenih navika, ali uz male korekcije u ishrani zaista mogu napraviti veliku razliku“.

Sada kada smo utvrdili da ovaj sirup za mršavljenje ipak može samo da nam koristi, a nikako škodi, mi vam ga i donosimo na tacni.

Sastojci:
15 grama rena
3 limuna
3 kašike meda

Priprema:
Iseckajte ren i stavite ga u blender, pa miksujte dok smesa ne postane glatka. Limun (organski) dobro operite, isecite i očistite od koštica, a potom i njega dodajte u blender i izmiksujte. Na kraju dodajte i med, i opet mešajte sve dok se smesa dobro ne sjedini.

Mešavinu možete da držite u teglici u frižideru. Preporučuje se da uzimate po kašiku mešavine dva puta dnevno pre obroka. Rezultati će kroz tri nedelje biti i te kako vidni.
zenskikutak.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain