Zlatna pravila odijevanja vladarice svijeta mode - Anna Wintour


Anna Wintour, najuticajnija žena svijeta mode i urednica američkog izdanja magazina Vogue, juče je proslavila 68. rođendan. Tim povodom otkrivamo vam njena zlatna modna pravila dobrog odijevanja…

1 Investirajte u svevremenske komade i nosite ih često
Prema mišljenju Anne Wintour, umjesto ormara punog trendy krpica bolje je imati nekoliko kvalitetnih odjevnih komada, dobro krojenih i napravljenih od finih materijala. Oni su skuplji, ali dugoročno će se više isplatiti jer će trajati duže.

2 Više rizika, manje “provjerenih” kombinacija
Načelna pravila dobrog odijevanja svima su poznata, ali ponekad treba malo riskirati prilikom odabira odjevnih komada. Moda je prije svega igra. Možete je shvatati ozbiljno, ali pritom se ipak morate i dobro zabaviti, zato zaboravite na neka zastarjela pravila o kombinovanju uzoraka, materijala, boja i tekstura.

Nekad je nošenje više od jednog printa po kombinaciji bilo nezamislivo, kostim od vune ili tvida nije se nosio uz kožne jakne, a sa šarenim odjevnim komadima sparivale su se samo jednobojne cipele. Naravno, sva ta pravila slobodno odbacite i prepustite se maštovitim modnim igrama koje mogu rezultirati fantastičnim izdanjima.

3. “Reciklirajte” odjeću
Mnoge slavne dame nikada neće dvaput odjenuti istu kombinaciju ili odjevni komad. Anna to pravilo odbacuje i zagovara “recikliranje” odjeće, pogotovo kada su u pitanju vječni komadi. Zašto biste sjajne hlače, haljine, suknje čuvali u ormaru i obukli ih tek povremeno? Nosite ih kad god to poželite, povremeno dopunite nekim novim detaljem i uživajte u odjeći u kojoj se osjećate najbolje.

4 Pronađite svoj stil i držite ga se
Samo zato što se trenutno nose predimenzionirani komadi koje vi lično ne volite, ne znači da iz svog ormara morate izbaciti užu odjeću i obavezno posegnuti za širokom. Odjeću u kojoj se ne osjećate dobro i koja vam ne pristaje slobodno ignorišite te birajte onu koja laska vašoj figuri i šalje poruku o vašoj ličnosti. Iako ima pristup svim cipelama najvećih i najcjenjenijih modnih kuća, Anna više od 20 godina nosi isti model Manoloa Blahnika napravljen po mjeri. Bez obzira na trendove, vjerna je jednim cipelama.

5 Nosite boje.
Anna Wintour velika je zagovornica modnog šarenila. Tamne i jednobojne komade obavezno dopunjava raskošnim šarenim detaljima, a u jednom izdanju spojiće i po nekoliko različitih boja koje uopšte ne moraju biti komplementarne. Najveći modni grijeh koji Anna nikome ne prašta jeste potpuno crna kombinacija. U videointervjuu za Vogue svojevremeno je izjavila kako nikada ne bi nosila crno od glave do pete.
ljepotaizdravlje.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain