ZUMBUL: Prelijep zimski ukras interijera


Nježnom, živopisnom cvijetu zumbula, osim u našem vrtu, napravili smo dobrodošlicu i u našem domu. I iako u vrtu cvjeta tek u proljeće, kao sobna biljka, svoje sitne cvjetove skupljene u gust grozdast cvat pokazuje već u zimskim mjesecima. Specifičan slatkast i intenzivan miris brzo se širi svakom prostorijom, dok njegove boje instant unose vedrinu.

Kada je u pitanju sama njega zumbula, pazite da ga ne stavljate u previše toplu prostoriju te da ga zalijevate povremeno.

Obzirom da je zumbul lukavica, jako će lijepo izgledati i ako ga posadite u prozirne posude koje će otkrivati svaki detalj samog procesa rasta cvijeta. Njegovi cvjetovi mogu biti različitih boja: bijele, ljubičaste, ružičaste, plave i crvene, sjajan su kandidat za cvjetne dekoracije na obiteljskom ručku. Lijepo će izgledati i u kombinaciji s ostalim cvijećem (tulipani, ruže…), ali i solo, kada će ljepota njegovog cvata biti u fokusu. U nastavku smo izdvojili i nekoliko prijedloga kako ga pretvoriti u centralni ukras i u vašem domu.


modamo.info 

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain