Boje kojim ćemo urediti interijere 2019.Pantone otkriva kako će boja 2019. biti koraljna. Svježa boja i puna života u naše će interijere unijeti novu dozu optimizma i dobre volje. Poznato je da boje, jednako kao i mirisi utječu na naše raspoloženje i emocije pa ako je suditi prema najavljenom dizajnerskom hitu, godina koja je pred nama bit će prava eksplozija životnosti, energičnosti i poleta.
Dizajneri savjetuju kako bi bilo idealno staviti naglasak na ključne komade namještaja i njima razigrati prostor – npr. presvući omiljeni kauč baršunom u boji koralja ili osvježiti barem jedan zid u prostoriji svježinom koraljne boje

SVJEŽA, INSPIRATIVNA I POLETNA KORALJNA BOJA
U salonima namještaja i kod brojnih brendova s proizvodima za uređenje interijera pronalazimo cijelu paletu koraljne, od nježne i svijetle koja u sebi nosi vedrinu narančaste i nježnost roze boje do one intenzivne i dominantne, gotovo neonske nijanse koraljne. Ona je dobro došla u svim svojim izdanjima i varijacijama. Od duboke do prozračne. Ono što joj također ide u prilog jest što se savršeno uklapa u dekor spavaće i dnevne sobe kao i u kupaonicama koje se transformiraju u zonu hedonizma uz raskoš koraljnih nijansi.


Ukoliko svom interijeru dodate tek jastučić ili prekrivač u koraljnoj boji, pretvorit ćete ga u stilizirani kutak koji odiše estetikom.

KORALJNA BOJA POTIČE NA INTERAKCIJU, RAZVEDRAVA I INSPIRIRA
Dizajneri ističu kako je ovo boja koja žudi za interakcijom i povezanošću, a humanističke i gorljive osobine koje sadrži ova boja pogodile su odgovarajući akord pa će se u okruženju ovakvih tonova s lakoćom razgovarati i socijalizirati se. Stoga je nedvojbeno da će s tolikom lakoćom koraljna zaživjeti u dizajnu interijera i nema sumnje kako ćemo sve češće i češće nailaziti na interijere uređene koraljnim tonovima. I to ne samo kada je riječ o uređenju domova već i javnih prostora.

Kada se koraljna boja spoji s neutralnim, mekim i toplim nijansama nastaje skladna kombinacija u kojoj je pravi užitak provoditi vrijeme. Najčešće se preporučuje za uređenje dnevnog boravka i blagavaonice jer potiče na aktivnosti i društvenost.

BOJA IZ SEDAMDESETIH PONOVNO SE VRAĆA NA SCENU
Ova je boja bila izuzetno popularna 1970- ih prošlost stoljeća. Od tada pa do današnjih dana posebno su na cijeni bili komadi namještaja iz tog vremenai detalji, poput sobnih lampi u koraljnoj boji koje su se s lakoćom uklapale u interijere čak i u vremenima kada se nije dalo niti naslutiti da će se koraljna ponovno vratiti na scenu i pokoriti sve druge boje i nijanse.


 journal.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

@zdravlje_i_ljepotain